Politika

Socijaldemokrate: Građanima nudimo partnerstvo za agresivan ekonomksi razvoj

„To će biti putokaz za našu politiku  koju će nam opredjeljivati dnevne odluke“, naglasio je na Osnivačkoj skupštini Socijaldemokrata Ivan Brajović.

Po Brajovićevim riječima partnerstvo za agresivan ekonomski razvoj umjesto bježanja od odgovornosti podrazumijeva spremnost za preuzimanje odgovornosti, umjesto zgražavanja nad učincima drugih, zavirivanja u tuđa dvorišta i kritike tuđih rješenja podrazumijeva spremnost za nuđenje sopstvenih rješenja.

On je kazao da osnivaju novu partiju zato što nijesu željeli da principi socijaldemokratije nastave da blijede i da se gube u dnevnom politikanstvu.

„Formiramo partiju utemeljenu na drugačijoj političkoj kulturi i načinu vođenja. Prvo u našim unutarpartijskim  međuljudskim odnosima, u međuobnom poštovanju i uvažavanju svakog od nas“, istakao je Brajović i najavaio da kreću sa ponudom iskrenog i korektnog partnersta za budućnost Crne Gore.

Prema njegovim riječima stranka Socijaldemokrate Crne Gore je partija moderne ljevice, pa će u skladu sa tim na novi,  modernom vremenu primjeren načun, baštiniti tradicionalne socojaldemokratske ideje i vrijednosti, uz „punu svijest da je ova država istorijski opstajala i opstaje na idejama slobode, pravde i jednakosti“.

„Crnoj Gori jeste potrebno pomirenje, ali ne na vrijednostima koje negiraju nego na onima koje jačaju njenu nezavisnost. NATO integracije su za nas prirodni nastavak težnje za suštinskom nezavisnošću Crne Gore. Tome ćemo bez ostatka biti posvećeni u narednom periodu, ali uz punu svijest da se obaveze koje proizilaze iz članstva na NATO-u ne mogu realizovati sa onima koji se protive članstvu u NATO“, rekao je Brajović. 

 

Send this to a friend