Herceg Novi: Od sjutra skuplji trajekt i parking

Komentari (0)
A A A
Od sjutra 1. juna udarac na džep građana biće jači, jer poskupljuje prevoz trajektom, parkarinje u Herceg Novom, a taxijem se građani već od ponedjeljka voze po sezonskim cijenama, javlja Radio Jadran. Tako, prevoz trajektom na relaciji Kamenari - Lepetane za putnička vozila koštaće 50 centi više, odnosno 4,50 eura, dok se cijene karata za ostale kategorije neće mijenjati.

AD „Pomorski saobraćaj",u decembru je tek snizio cijene prevoza putničkih automobila kako bi se, kako su tada naveli, izašlo u susret građanima, van sezone. 

Karta na bilo kom od šest trajekata za motocikle iznosi dva, a za bicikle jedan euro, za putničko vozilo sa prikolicom osam, za minibus do 20 sjedišta i kamion do pet tona devet eura.

Za kamione preko pet tona i kombije sa prikolicom prevoz trajektom košta 12,50, za autobuse 15, za šlepere i autobuse sa prikolicom 22, a za specijalna vozila sa gabaritima van standarda trajektnica je čak 25 eura.

Javno preduzeće „Parking servis" od 1. juna primjenjivaće ljetni cjenovnik po kome će parkiranje biti skuplje, naplata će se obavljati od sedam do 23 sata, a važiće i dalje popust od 20 odsto za kupovinu seta parking karata.

Parkiranje u „crvenoj zoni" od sjutra koštaće 80 a u „žutoj" 50 centi. Cijena dnevne karte iznosi pet eura. Sva parkirališta u Herceg Novom su u režimu naplate i ljetne cijene parkiranja važiće do 1. oktobra.

Radio Jadran javlja da nove cijene već pet dana ima i Taxi More. Ponovo je uveden start koji je jedan euro, dok se za svaki pređeni kilometar napalaćuje 90 centi. I čekanje se takođe naplaćuje i iznosi 15 centi.

Primjera radi, od Autobuske do Igala taksimetar otkuca 4,20 eura.

Kada je riječ o prigradskoj vožnji cijene su takođe nove i nešto veće.

Do Tivta će vas vožnja koštati 45 eura, Kotora 50, Budve 60, Podgorice 110. Ako idete do aerodorma Čilipi cijena će biti 40 eura, a do Dubrovnika 60 eura.

Tweet
0
Ključne riječi:
Najnoviji komentari
 • Anonimni Cijena taxi od Herceg Novog do Pg iznosi 110e, a ako uzmete taxi iz Pg ta voznja iznosi 55e, show prije 1 year 10 months
  0 0
 • Anonimni ne znam jesi li upoznat , ali ti trajekti placaju benificirano gorivo , radnike sve otplate za jedan dan voznje , i gorivo nek im je 5 dana znaci da oni ostalih 24 posluju u dobitku ! i koji strucnjak je odlucio da takvu firmu privatizuje ?? prije 1 year 10 months
  0 0
 • stefan kakav most jesi ti r......? prije 1 year 10 months
  0 0
 • K Bila je davno jedna americka emisija "TRAZILI STE GLEDAJTE" prije 1 year 10 months
  0 0
 • Anonimni slusaj, nisam strucnjak, i nije mi je milo poskupljenje trajekta, ali sam poprilicno siguran da od jedne sezone trajkta ne mozes ni pola mosta izgraditi. nisu mostovi toliko jeftini, niti trajekti nemaju nikakve troskove, pa da samo uzmes i saberes karte i to je to. A i, mada smo na milion nacina vec nagrdili crnu goru, nisam za to da se gradi most. Ali jesam da se fino licituje, pa ko vise plati, taj dobija liniju. Ipak je drzava i sirila put i pravila pristanista, a ne privatna firma. prije 1 year 10 months
  0 0
 • Matkovic i ovo vam je dzabe,trebo sam jos dic cijenu parkinga! prije 1 year 10 months
  0 0
 • Anonimni Od jedne sezone na trajektu mogu skupiti sredstva da naprave taj dugo pominjani most, ali tad nece moci da pljackaju... prije 1 year 10 months
  0 0
 • Advertisment