Korigovana rang lista: Dali im stanove, a sada im ih uzimaju

Komentari (0)
A A A
Ministarstvo odbrane prekjuče je objavilo novu rang listu za dodjelu stanova u zgradi, koja je useljena još prije 20 mjeseci. Stara rang lista korigovana je i objavljena nova, jer su po tužbama vojnih lica, koja nijesu bila zadovoljna raspodjelom stanova 2011. godine, donijete pravosnažne sudske presude u njihovu korist, pišu Dnevne novine.

Na novoj rang listi nema imena nekoliko porodica koje već žive u zgradi i imaju uredna rješenja za stanove.

Vojna lica su, njih 68, u postupku 2011. godine dobila od Ministarstva odbrane stanove u novoj zgradi na Starom aerodromu i svima su uručena rješenja o zakupu stambenih jedinica na neodređeno vrijeme. Na svečanoj ceremoniji povodom Dana Vojske, 7. oktobra 2011. godine, uz slavljeničku atmosferu, ključeve im je uručio bivši minister odbrane, Boro Vučinić.

Predsjednik Sindikata Vojske, Mladen Burić objasnio je za Dnevne novine da je nova rang lista za raspodjelu stanova na Starom aerodromu objavljena na oglasnoj tabli Ministarstva odbrane 8. maja. Burić navodi da je lista rađena na osnovu sudskih presuda, a po žalbama nezadovoljnih lica.

"Poništena je prethodna podjela i vršeno je novo bodovanje i lista se razlikuje od prethodne, tako što je nekoliko lica u opasnoj zoni, odnosno ispod crte. U pitanju su tri-četiri lica, ne mogu vam precizno reći. Pokušavamo da sa Ministarstvom odbrane uspostavimo kompromis da se ta lica ne sele, nego da se pokuša iznaći rješenje da se oni koji su dobili sporove sudskim putem adekvatno obeštete", izjavio je Burić, navodeći da su stanovi podijeljeni 7. oktobra 2011.

Prema njegovim riječima, novonastala situacija nije dobra za stanare ni za Ministarsvo odbrane, koje je dijelilo stanove.

"Mi smo već preduzeli neke korake. Bili smo na razgovoru sa ministrom odbrane Milicom Pejanović - Đurišić i upoznali je sa problemom. Vidjećemo da li postoji neko moguće rješenje preko crnogorskog Fonda za solidarno-stambenu izgradnju. Nastojaćemo svim silama da se iznađe rješenje i da se lica koja su sudskim putem dobili spor adekvatno obeštete", ocjenjuje Burić.

On je podsjetio da su za raspodjelu stanova 2011. godine mogli da konkurišu svi pripadnici Vojske Crne Gore, starješine, civilna lica...

Prema informacijama Dnevnih novina, nakon raspodjele stanova 2011. godine pripadnicima Vojske nadležnom sudu podnijeto je oko 20 tužbi nezadovoljnih lica.

Jedna porodica iz vojne zgrade, čiji je identitet poznat redakciji, kazala je Dnevnim novinama da ne može da povjeruje da je objavljena nova rang lista, te da bi po njoj morali da se isele iz stana.

"Slavili smo kada smo dobili stanove. Zadužili smo, podigli kredit da bi opremili stan. Dovedeni smo u tešku i bezizlaznu situaciju. Redovno smo plaćali zakup i mjesečne račune. Obrukasmo se, jer su nam svi prijatelji i rođaci došli na čestitku ", požalili su se razočarani stanari.

Tweet
0
Ključne riječi:
Najnoviji komentari
 • Anonimni To što Vojska CG radi svojim oficirima je za Strazbur. Mladi, neoženjeni partijski kadrovi iz ministarstva su svi prešišali pukovnike i potpukovnike, sa dvoje, troje ili četvoro djece, na listama za stan.
  SRAMOTA!
  prije 1 year 1 month
  1 0
 • ocevidac a kada ste se useljavali kao da niste znali da vam ti stanovi ne pripadaju.sve bi vas pod hitno na ulici izbacio, jer ......(ovu rec ne mogu napisati) kao sto su takvi pripadnici VCG ne zasluzuju nikakvo sazaljenje.Buric i slicni njemu misle ako se nekome uvuku u ........ mogu da rade sta oce.E nece moci....... Ti pripadnici su bruka za ovu NASU CG.


  prije 1 year 11 months
  1 0
 • Anonimni Po tom pravilniku ja sa troje djece,invalidski penzioner nemam nikakvih sansi da dobijem stan... prije 1 year 11 months
  2 1
 • Advertisment