Od ponedjeljka centralno zakazivanje pregleda

Komentari (0)
A A A
Projekat centralnog zakazivanja pregleda u ambulantama i klinikama Kliničkog centra Crne Gore KCCG, počeće od ponedjeljka, najavio je direktor te ustanove Milan Mijović, ocjenjujući da će projekat poboljšati kvalitet života građana.

On je danas predstavio projekat centralnog zakazivanja pregleda u KCCG, i rekao da će se primjenjivati fazno, zbog velikog broja pacijenata, koji imaju upute za taj zdravstveni centar.

"Projekat će od ponedjeljka krenuti za hiruršku Kliniku, Kliniku za ORL, a sledeće nedjelje će se prenijeti za urologiju i nefrologiju, i na svih 14 punktova u Poliklinici" kazao je Mijović na konferenciji za novinare, prenosi agencija MINA.

Prema njegovim riječima, kad se završi primjena projekta na velikoj Poliklinici, krenuće implementacija i u staroj Medicinskoj školi, na Klinici za onkologiju i Institutu za bolesti djece.

Mijović je pojasnio da projekat funkcioniše tako što osiguranici u Domu zdravlja dobijaju uput za KCCG, na kojem je bar kod sa knjižice sa njihovim osnovnim administrativnim podacima. 

"Sa takvim uputom, pacijent dolazi na šalter Poliklinike svakog radnog dana od sedam do 19 sati, šalje ga faksom broj 020 241 224, ili mejlom na adresu zakazivanje.amb@kccg.me", precizirao je Mijović.

On je rekao da će tako dobijeni uput, u roku od nekoliko sekundi biti obrađen i da će pacijent dobiti karticu na kojoj je poseban zaštićeni broj, koja je ambulanta i vrijeme kada mu je zakazan pregled.

"Sa tom potvrdom pacijent dolazi, pet do dest minuta prije pregleda, stavlja je na displej ispred ambulante, i onog trenutka kada se pojavi krstić pored njegovog broja, on može sam da uđe u ambulantu", kazao je Mijović.

On je naveo da je do nove godine planirana primjena projekta i na ostale zdravstvene institucije u Crnoj Gori, navodeći da očekuje da će do sledeće projekat zaživjeti i u Cijeloj Crnoj Gori.

Mijović je kazao da je projekat komplikovan, navodeći da je veliki broj država u okruženju, nije uspio da ga primijeni i da nije prošao ni testna ispitivanja.

"Projektom će se postići zadovoljstvo naših građana, i podizanje kvaliteta života, jer će se znati tačno precizno vrijeme za pregled, smanjiće se putovanja od kuće do bolnice, a sa druge strane nama će omogućiti mnogo bolju orgnizaciju", ocijenio je on. 

Mijović je danas predstavio novi veb sajt KCCG, kojim će, kako je naveo, rad tog zdravstvenog centra biti dostupan svim građanima, a posebno medijima.

"Na naslovnoj strani sajta objavljujemo novine, šta se desilo u protekla 24 sata u KCCG, svakog jutra u osam sati i 30 minuta", kazao je on.

Mijović je rekao da sajt sadrži i vijesti iz KCCG, gdje će, pitanja, tekstovi i prilozi iz medija biti integralno objavljeni.

"Ono što je za nas najznačajnije jeste vodič za pacijente, u kojem želimo da oni imaju apsolutno sve informacije vezane za KCCG", naveo je on.

Mijović je rekao da sajt sadrži sektor o javnim nabavkama, u kojem će, kako je naveo, biti objavljena sva dokumenta. 

"Mislimo da će i tim projektom značajno se poboljšati rad KCCG, transparentnost, da pojedina dokumenta koja su sadržana na sajtu imaju i antikoruptivni karakter i da će eliminisati kafanske priče, komentare koji se prenose godinama, a vezani su za sistem javnih nabavki", zaključio je on.

Tweet
0
Najnoviji komentari
 • dd Uredjena, pravna drzava, narod obrazovan, radan, posten, izdvaja za zdravstvo, samo doktori i medicinske sestre ne valjaju...
  U cijeloj zemlji nedostaje kadra, u Podgorici cijela opsta bolnica fali, ako negdje po periferiji i ima subspecijalista nema osnovne dijagnostike za njihov rad. Izabrani doktori imaju po 50 posjeta dnevno, Na hitnu ti dolazi 80 posto ljudi koji ne znaju ni grip da prepoznaju i kad te iscijede misle da treba da lijecis ko Hari Poter jer su to vidjeli u Grejsinoj anatomiji. Specijalisti se 12 godina skoluju i jos im treba bar 5 godina prakse (ucenja i usavrsavanja) da bi bili dobri u svom poslu, povlace se po tudjim stanovima i domovima da bi primali osnovnu platu ispod 600e, sve ostalo se zaradjuje kroz dezurstva i pripravnosti, da kako moze vlada bi nam i zivot uzela samo radi socijalnog mira.
  Koliko zaslusuzujete nisu za Vas ni travari sto istim cajem lijece i opadanje kose i tumor prostate. A za prase dr KOJEM SE RUGAS ti je zakazao kontrolu kako medicinska praksa i nauka preporucuju, ako imas kakvo pitanje posjeti izabranog, i to kad ti zakaze jer uopste nisi hitan- neces jos na nebo, 90 posto njih ce ti rijesiti problem, a onih 10 posto ako ne znaju sada ce nauciti pa ispraviti na kontroli, a vi sto ste se nauceni rodili necete nikad
  prije 1 year 6 months
  0 0
 • prase Sta ce da rade pacijenti sa sela kojima je fax i te novotarije u elektronskim komunikacija spansko selo.Persona koja ovo uvodi i sama konstatuje da ovo nije zazivjelo u okruzenju a kod nas ce ,vjerovatno vidovit funkcioner-direktor.Cekamo 4-5 mjeseca na pregled kod endokrinologa,prije bi covjek dosao kod Djukanovica nego kod nekih od njih.Ja evo ne mogu do januara kod dr.DzOGA a nalaz mi je sa 17 pao na 0.47 TSH pa sam ni na nebu ni na zemlji prije 1 year 6 months
  0 0
 • Anonimni ništa nijesi bolji od predhodne direktorke ,, naučnice,, koja su odjeljenja ostala u onu baraku i do kad će tamo prije 1 year 6 months
  0 0
 • Mico Sve je to sjajno a recite mi da li cu ja i dalje da cekam pregled kod endokrinologa četiri mjeseca od dana zakazivanja kao što je do sada bio slučaj? prije 1 year 6 months
  0 0
 • Advertisment