Ekonomija

A2A produžava ugovor o upravljanju EPCG na tri mjeseca

Kako se navodi u saopštenju Vlade Crne Gore, ovaj ugovor ne predstavlja produženje EPCG ugovora već je potpuno nov i samostalan sporazum između Države Crne Gore i A2A.

“Privremeni ugovor ima za cilj stvaranje okvira za dalje pregovore o zaključenju novog ugovora akcionara EPCG-a kao i obezbijeđivanje nesmetanog obavljanja daljih aktivnosti neophodnih za realizaciju izgradnje drugog bloka Termoelektrane Pljevlja. Tokom trajanja privremenog ugovora A2A nastavlja sa upravljanjem EPCG-om u istom obimu koji mu je bio omogućen kroz EPCG Ugovor”, stoji u saopštenju.

Kako se dodaje, izgradnja drugog bloka termoelektrane Pljevlja je jasno predviđena kao osnovni postulat privremenog ugovora i kao najznačajniji uslov za nastavak saradnje i daljih pregovora sa A2A. 

 

“Ukoliko do 30. juna 2015. godine, ne bude pronađeno zajedničko rješenje za izgradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja Privremeni ugovor će prestati da važi; u tom slučaju će država preuzeti upravljanje nad EPCG-om i nastaviti samostalnu realizaciju izgradnje drugog bloka Termoelektrane Pljevlja bez obzira na poziciju A2A”, zaključuje se u saopštenju.

 

Send this to a friend