Ekonomija

A2A: Puna transparentnost pregovora sa Crnom Gorom

Iz A2A su podsjetili da je crnogorski parlament usvojio Odluku o prihvatanju akcionarskog ugovora između crnogorske Vlade i A2A, koji traje do kraja godine.

Glavne stavke novog dogovora su, kako su kazali, zadržavanje sadašnjih uravljačkih prava A2A u EPCG, uz pravo da italijanska kompanija imenuje glavne menađerske pozicije u EPCG.

Ugovorom se predviđa i definisanje određenih rezervisanih pitanja od značaja za poslovanje EPCG , uz opciju prodaje cjelokupnog akcionarskog paketa u posjedu A2A državi Crnoj Gori za iznos od 250 miliona eura, nakon isteka akcionarskog ugovora.

Ta opcija primjenljiva je do 31. marta naredne godine, uključujući i neprotivljenje kompanije A2A projektu gradnje drugog bloka Termoelektrane TE Pljevlja.

“A2A i te kako cijeni napor i značajan doprinos koji je crnogorska strana uložila u vođenju predmetnih pregovora”, kazali su u toj kompaniji.

Iz A2A su podsjetili da su postali akcionar EPCG 2009. godine učešćem na međunarodnom tenderu.

“A2A je sve ove godine bila snažno angažovana na razvoju Crne Gore stekavši vodeću ulogu u uvođenju inovacija i doprinoseći blagostanju u državi, osim modernizacije i poboljšanja uspješnosti EPCG”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend