Ekonomija

Bader: Ne treba se odricati ruskog kapitala

On je u intervjuu za Dnevne novine kazao da je razvoj ovog regiona u velikoj mjeri bio i biće ubuduće zavisan od ruskog kapitala.

“Ne kažem ovo zato što mogu da predvidim kako tačno će se ekonomski razvijati Rusija u narednim godinama, već zato što istorijske veze ne dozvoljavaju drastične zaokrete. Generacije su godinama imale istorijske veze. Ne znači da je neophodno da se Crna Gora odrekne ruskog kapitala, niti je na to primorana. Bitno je samo koji model se primjenjuje, pošto Rusija nema otvoreno tržište, već je u pitanju oligarhija, privreda koju kontroliše nekoliko moćnih pojedinaca i njihovih interesa. Ipak, to su stvari kojima treba da se bavi ruska javnost, a na njenim ekonomskim partnerima je da sa njom grade dobre ekonomske odnose, ali tako da budu sigurne da to rade na transparentan način”, istakao je Bader.

Prema njegovimm riječima, auto-put je važna, ali i skupa investicija.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NiK
Gost
NiK

A odakle gospodine BADER viA odakle gospodine BADER vi finansirate pro USA ulizice zemalja Balkana ? Okupiraliste Avganistan zemlju najveceg proizvodjaca Maka u svijetu oteli na tone heroina koji ste stacionirali u Bond Stil na okupiranom Kosovu otale ga prodajete i ubijate s njim Evropsko stanovnistvo a zaradjen novac 60% dijelite poslusnicima i maronetama koje vode pojedine zemlje Balkana…Crnu Goru… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Mi smo samo beznacajnoMi smo samo beznacajno sredstvi i igracka Amerikanaca u pokusaju da pokore i izoluju Rusiju i domognu se njenih resursa i steknu globalnu dominaciju. Onog trena kad shvate da je to nemoguce ,a to je vec slucaj ,odbacice nas kao probusen Kondom i prepustiti nasoj hudoj sudbini. Problem je u tome sto smo mi pokusavajuci da im… Više »

ON
Gost
ON

Našoj državi je OLIGARH
Našoj državi je OLIGARH srednje ime, i trebaju nam takve države jer je saradnja na obostrano zadovoljstvo dva pojedinca.

Anonimni
Gost
Anonimni

Dodje li ti sto Andreas Bader
Dodje li ti sto Andreas Bader

gagi
Gost
gagi

Nemam nista protiv stranogNemam nista protiv stranog kapitala u CG, pa ni iz Rusije, ali ne po svaku cijenu, pa da je od kud bio, ali zasto se neko ne zapita, ma odakle ljudima, starosne dobi izmedju 30 i 5o godina, silne stotine miliona, cak i milijarde dolara, dje zaradise to u Rusiju. U komentaru ” Vuk”, je rekao pravu… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Ne moze se pljuvati pa lizati
Ne moze se pljuvati pa lizati mada su ovi beskicmenjaci na sve spremni.
Joj sto mi se svidja kad ih transatlanske gazde navuku na tanak led a onda puste da traze spas od onih koje su pljuvali.
Samo sad nije vino posto predje bjese.

Vuk
Gost
Vuk

Problem je sto je tkzv RuskiProblem je sto je tkzv Ruski kapital kod nas kapital koji je nevjerovatno prljav i koji je dozvoljen od strane drzave zbog samo njima opravdanih razloga! RAZOCARN sam sto nijesi razmisljali o onoj nasoj staroj “Ko sa djavolom tikve sadi o glavi mu se odbijaju!”. Oni imaju sad ogroman kapital u CG i svim ce… Više »

irvas
Gost
irvas

Nakon ovoga teksta, Ficko
Nakon ovoga teksta, Ficko pakuje kofere, za Moskvu.

Send this to a friend