Ekonomija

Bajagić: Nemamo novca za velike projekte ni u sljedećoj godini

“Naši zajednički napori, u vremenu od obnove nezavisnosti, rezultirali su očuvanjem bezbjednosti i ekonomske stabilnosti u izazovnim vremenima svjetske ekonomske krize”, kazao je premijer Milo Đukanović u čestitki, poručujući da će Vlada biti pouzdan partner demokratski izabranom rukovodstvu Plužina. 

Uoči svečane sjednice tog grada gradonačelnik Plužina Mijuško Bajagić kazao je za Antenu M da ta opština ne planira velike projekte ni u ovoj ali ni u sljedećoj godini.

„Finansijska sredstva nam ne dozvoljavaju da možemo nešto veliko da planiramo. Imamo u ovoj godini da završimo nešto putne infrastrukture, i sljedeće godine nastavićemo što ne uspijemo da završimo do kraja godine. Imamo i oko Parka prirode posla, moramo da formiramo organe i neka ulaganja imamo pa nam je za to potreban novac. I ostalo je uobičajeno redovno održavanje puteva u zimskom i ljetnjem periodu, vodosnabdijevanje”, kazao je Bajagić.

Dodaje međutim da je Opština Plužine sa svega 300 hiljada među manje zaduženim opštinama.

„Svjesni smo činjenica da koliko imamo para u budžetu prema tome planiramo koliko ćemo da trošimo, nema tu mnogo prostora za kalkulacije. Koliko imaš toliko trošiš. Nijesmo baš zadovoljni jer smatramo da bi naš budžet trebalo da bude mnogo veći,“ zaključio je Bajagić.

 

Send this to a friend