Ekonomija

Blagota Mitrić-savjetnik za pravna pitanja Nikčevića i Vujisića

Mitrić je CdM-u kazao da je funkciju specijalnog savjetnika za pravna pitanja prihvatio jer, po njegovom pravnom mišljenju, Nikčević zbog sveukupnih aktivnosti koje sprovodi pokušava da SSCG izvede na pravi pravni put.

“Nikčević jedini legitimni generalni sekretar SSCG, čiji je izbor izvršen u potpunosti u skladu sa statutom, a druga strana, na čelu sa Zarubicom predstavlja nelegitimnu stranu koja je prekršila brojne odredbe Statuta”, kazao je Mitrić.

Marko Nikčević, generalni sekretar SSCG, smatra da je Mitrić, kao specijalni savjetnik za pravna pitanja, još jedna veoma važna osoba u timu za rješavanje pitanja legitimiteta SSCG.

“Mi to shvatamo kao još jedno priznanje našim naporima da reformišemo SSCG u skladu sa zakonima i da stavimo do znanja tzv. udruženju građana “Danilo Popović”, tj. grupi građana koji se predstavljaju kao sindikalci, a štite interese Popovića na čelu sa Duškom Zarubicom, da javnost i članstvo vide realnu sliku stvari i daju punu podršku nama kao legalistima i reformistima. Mitrić je neko ko ima nesporno bogato iskustvo i uvijek je imao značajno mjesto na pravnoj sceni Crne Gore i šire”, kazao je CdM-u Nikčević.

Send this to a friend