Ekonomija

Bugarsko iskustvo značajno za crnogorske preduzetnice

Inicijativu za formiranje Balkanskog udruženja žena u zanatstvu pokrenula su Udruženje žena iz srednje klase u Bugarskoj, Udruženje preduzetnica Crne Gore i Udruženje preduzetnica Albanije i danas okuplja predstavnice devet zemalja (Bugarska, Moldavija, Rumunija, Kosovo, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Srbija i Crna Gora).

Tokom studijske posjete, crnogorske preduzetnice Jelena Šćekić, direktorka “Alchemy”d.o.o. iz Podgorice, Margita Maja Raičević vlasnica “Margita”d.o.o. i salona ljepote “Modni studio Maja”, Rajka Rolović direktorka “Ronix” d.o.o. Budva, Dragana Ivanović, vlasnica “Techno Sokol” d.o.o. Podgorica, Tatjana Vlaović, preduzetnica turističke ponude ruralnog turizma u Mojkovcu-Podbišće, Sabina Talović, direktorka “Bona Fide” Pljevlja, Branka Čvorović, urednica programa Radio Budva/RTB i Marina Vujadinović iz Centralne Banke Crne Gore sa predsjednicom Udruženja preduzetnica Crne Gore Editom Dautović, posjetile su u Plovdivu desetak mini firmi koje se bave proizvodnjom, koje podržava EU kroz kreditne linije za projekte socijalnog i porodičnog preduzetništva.

“U cilju unapređenja kapaciteta žena za ostvarenje većeg stepena prisutnosti žena u biznisu, promociji i valorizaciji seoskog turizma i proizvodnje uopšteno, međusobna iskustva i prakse od velikog su značaja za crnogorske preduzetnice, koje će 1.septembra 2015 u Budvi biti domaćini preduzetnicama Bugarske”, saopšteno je iz Udruženja.

 

 

Send this to a friend