Ekonomija

Butros Gali poručio Orascomu: Na pravi način postupate sa Mamulom

On smatra da je bilo potrebno da pojasni nekoliko pitanja kako njegovo pismo ne bi bilo pogrešno protumačeno.

“Smatram da bi istorija, sa svom svojom tradicijom i značajem koji nosi u pogledu karaktera naroda, trebalo da bude živa, puna energije, predmet stalne brige i sastavni dio svakodnevnog života svih crnogorskih građana. Upoznat sam sa Vašim investicijama u Egiptu i izuzetnom pažnjom koju ste posvetili oživljavanju i brižljivoj restauraciji i očuvanju spomenika starih hiljadama godina, koji su dio svjetskog nasljeđa koje svi baštinimo”, navodi se u pismu Butrosa Galija.

Kako je zaključio, istorija bi trebalo da živi među nama, da donosi radna mjesta i prosperitet, te da podstiče mlađe generacije da dublje razmišljaju o njihovoj istoriji i prošlosti. 

“Razvoj lokacija kakva je Tvrđava Mamula, po mom mišljenju, pravi je način postupanja te vas ohrabrujem da nastavite sa vašim naporima na ostrvu”, poručio je Gali u pismu koje je svojeručno potpisao.

Ovo pismo Butrosa Galija je takođe dostavljeno predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću, ministru održivog razvoja i turizma Branimiru Gvozdenoviću, predsjedniku skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet  Aleksandru Damjanoviću, poslaničkim klubovima i političkim partijama, gradonačelniku Herceg Novog  Nikoli Gojkoviću i predsjedniku Skupštine Herceg Novi  Andriji Radmanu, kao i svim medijima u Crnoj Gori.

Send this to a friend