Ekonomija

Čanović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne Gore, na prvoj konstitutivnoj sjednici Odbora za izvršnog direktora odabran je Zoran Đukanović, a za sekretara kompanije Magdalena Vukčević.

Sjednici je prethodila jučerašnja sjednica Odbora direktora EPCG na kojoj je, u ime osnivača, imenovano pet članova odbora CEDIS-a.

Po predlogu Vlade Crne Gore imenovani su Zoran Đukanović, Snežana Šljukić i Miodrag Čanović. Za članove Odbora, po predlogu strateškog partnera kompanije A2A, imenovani su Aleksandar Mitrović i Đorđo Kasaloti. 

U skladu sa Zakonom o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore (Lex Specialis) člana ovog Odbora je i Dejan Mijović. 

Podsjećamo, Skupština akcionara EPCG je 23. juna donijela  odluku o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Crnogorski elektrodistributivni sistem” Podgorica.

Osnivač Društva je Elektroprivreda Crne Gore, koja ima 100 procentno vlasništvo. Društvo će u okviru jedinstvenog elektroenergetskog sistema Crne Gore obavljati djelatnost distribucije električne energije. 

CEDIS je, izdvajanjem iz EPCG, ujedno postao jedna od najvećih kompanija u Crnoj Gori sa preko 1.300 radnika.

Send this to a friend