Ekonomija

Čelebić: Niko iz kompanije nije zvao kupce stanova da potpišu hipoteku

Oni su reagovali na pismo koje su kupci stanova uputili predsjedniku Opštine Budva Lazaru Rađenoviću u kome traže da ih zaštiti i spriječi dalje pokušaje pritiska da potpišu hipoteku na 7,2 miliona eura u korist kompanije Čelebić koja izvodi građevinske radove na zgradi Solidarnosti u Budvi na lokaciji kod Akademije znanja.

Iz kompanije Čelebić ističu da im nije jasno kako su postali predmet polemike, kritike ili sumnje.

“Pogotovo imajući u vidu da zgradu za CFSSI u Budvi gradimo sopstvenim sredstvima i ubrzanom dinamikom, uz garancije da će odmah po izmirenju obaveza svi kupci stanova biti oslobođeni hipoteke i da im garantujemo za uknjižbe stanova bez tereta i opterećenja. Takođe, imajući u vidu da je određeni broj kupaca već platio novcem obezbijeđenim od strane poslovnih banaka, već sada i drugi mogu aplicirati za kredite kojima će omogućiti isplatu stambene jedinice i tom domenu im stojimo na raspolaganju“, saopšteno je iz ove kompanije.

Naglašavaju da je 99 odsto kupaca stanova u zgradi za CFSSI u Budvi potpisalo ugovore i upoznati su sa svim odredbama.

“Od činjenice da novac uplaćuju našoj Kompaniji do toga da su po potpisivanju ugovora dužni da otpočnu plaćanje svojih obaveza. U tom kontekstu moramo istaći da niko iz kompanije Čelebić nije pozivao kupce, da za tim čak i nema potrebe i da se nama sami javljaju kupci koji žele da obave plaćanje. Stoga, kao Kompanija koja je u građevinarstvu prepoznata po pouzdanosti i činjenici da svaki započeti projekat uspješno završavamo, svakako ćemo i ovaj završiti na zadovoljstvo i investitora i kupaca“, poručuju u kompaniji.

Send this to a friend