Ekonomija

Centar za željeznička ispitivanja: ŽPCG ne isplaćuje redovno zarade

„Nažalost obećanje ludom radovanje. Zaposleni u ŽPCG su u teškoj egzistencijalnoj situaciji i svjesni da je od dolaska Zindovića na čelo kompanije situacija u tom preduzeću iz dana u dan sve lošija“, naveli su predstavnici Centra za željeznička istraživanja, prenosi Mina business. 

Oni su kazali da Zindović, sada kada radnici nemaju osnovnih sredstava za život, ćuti i krivicu prebacuje na državu.

„Zindović nije vodio računa o zaposlenima kada je potpisivao milionske ugovore, uplaćivao milionske iznose za remont voznih sredstava i puštao u saobraćaj neispravna vozna sredstva, pri isplatama sudskih troškova, raznih vještačenja i mišljenja kojima su pravdane nezakonite odluke, kupovina stanova i njihova nezakonita dodjela“, kazali su predstavnici nevladinog udruženja.

Oni su dodali da Zindović, kao odgovorna osoba u firmi, ne razmišlja ni o mašinovođama koji bi, kao najvažnija karika u procesu prevoza putnika, trebalo da budu fizički i psihički sposobni za obavljanje najodgovornijih poslova u ŽPCG.

„Ko garantuje bezbjednost putnika ako su mašinovođe gladne, žedne i psihički opterećene egzistencijom porodica, što je slučaj i sa 400 zaposlenih u ŽPCG. Zaposleni su dočekali pvomajske praznike i Vaskrs bez obećane zarade i prazne trpeze, a dio mašinovođa je morao da traži godišnji odmor jer nijesu imali za prevoz do radnog mjesta“, navodi se u saopštenju.

Iz Centra su kazali da imaju informaciju da je dijelu mašinovođa ponuđeno rješenje u vidu akontacije od 50 eura.

„Da li poslodavac smatra da tom ponudom rješava egzistencionalno pitanje mašinovođa ili samo problem njihovog prevoza do radnog mjesta kako proces rada u ŽPCG nebi bio obustavljen“, pitali su iz Centra.

Send this to a friend