Ekonomija

Centralna regija SSCG podržala Nikčevića

Današnjem sastanku Centralne regije SSCG koju čine oko 700 Sindikalnih organizacija sa preko 17 hiljada članova i to sa teritorija opština Kolašin, Cetinje, Danilovgrad i Glavnog grada Podgorice prisustvovali su Željko Čelebić koordinator regije, Veselin Mitrović predsjednik OSP Danilovgrad,  Đukanović Miodrag predsjednik OSP Podgorica, Popivoda Dragoljub predsjednik OSP Cetinje, Marić Snežana predsjednica OSP Kolašin, kao i predsjednik Odbora mladih SSCG Marko Simović i predsjednik Skupštine Odbora mladih SSCG Borjan Radović.

“Definisan je plan rada za naredni period koji podrazumijeva ostvarivanje aktivnije komunikacije sa članstvom na terenu te upoznavanje članstva sa aktuelnom situacijom u SSCG uzrokovanom spornom odlukom Ministarstva rada i soc. staranja od 14. maja tekuće godine. Odluka  je donešena na bazi falsifikovanih i podmetnutih dokumaenata koje su priložili bivši clanovi SSCG. Na sastanku je konstatovano da članstvo ne podliježe insinuacijama i netačnim informacijama koje se ovih dana plasiraju od strane bivših članova SSCG i određene Grupe građana koji se predstavljaju kao reprezentativni predstavnici Saveza, a u suštini gledaju na koji način da povrate privilegije koje su uzivali godinama”, navodi se u saopštenju.

Iz SSCG navode da kako prema informacijama sa terena članstvo SSCG u potpunosti podržava Marka Nikcevića legalno izabranog Generalnog sekretara SSCG, učesnici sastanka pozivaju isto da pruži aktivniji doprinos u radu Saveza, koji će nastaviti započete reforme od strane Generalnog sekretara sa saradnicima, jer su one jedan od preduslova uspješnijeg I efikasnijeg rada Saveza. 

“Konstatovano je da reforme koje sprovodi tim generalnog sekretara Nikčevića konačno vraća povjerenje članstva u ovu radničku asocijaciju i da se nikad više ne smije dozvoliti da Savez Sindikata služi pojedincima za ostvarivanje isključivo ličnih interesa pojedinaca ili prikrivanje nečijih zloupotreba, kao i da penzioneri konačno prihvate činjenicu da u skladu sa Statutom SSCG ne mogu imati mjesto u organima odlučivanja u Savezu”, piše u saopštenju.

Kao pozitivni primjer rada u prethodnom periodu navedeno je formiranje Socijalnog savjeta na lokalnom nivou Glavnog grad, te je istaknuto da je neophodno pokrenuti  inicijative za formiranje sličnih tijela u Opštinama na nivou Centralne regije na čemu se užurbano radi, a u svrhu što boljeg zastupanja interesa članstva i aktivnijeg doprinosa SSCG rješavanja gorućih materijalnih i socijalnih problema u ovim opštinama.

 

Send this to a friend