Ekonomija

CRBC: Nema problema između kompanije i 70 zaposlenih

“Nesporazum između nas i radnika ne postoji, oni su dobili sve što im je obećano i nijesu im obećane cifre koje se pominju. Većina radnika radi i potpisali su nove ugovore, a desilo se da je bilo radnika koji neće da rade i koji su dobili otkaz zbog konzumiranja alkohola”, rekao je Kovijanić za TV Prva.

Prema radnicima koji preko agencije i Zavoda za zapošljavanje rade na izgradnji kampa već dva mjeseca se izmiruju dogovorene obaveze.  A da li će biti angažovani na izgradnji autoputa odlučiće CRBC nakon što se uvjeri u njihove sposobnosti.

“Dogovorili smo u startu da je za fizičkog nekvalifikovanog radnika bude bruto dohodak od 400-600 eura. S tim da se od bruto dohotka odbiju doprinosi i osiguranje, sad po posljednjem obračunu za radno vrijeme od 8osam sati dnevno minimalni lični dohodak je 270 eura”, istakao je Kovijanić.

 

Ugovorom je predviđen rad od 40 sati sedmično, a oni koji su ga potpisali kažu da su zadovoljni.

“Radim poslove montaže, kao što vidite. Uslovi nisu loši”, kazao je radnik Dragan Bulatović.

Poslovi nijesu teški ni za Rajka Čaoarića.

“Ne mogu da govorim u ime svih radnika ali po mom mišljenju nijesu”, dodao je on.

“Ja sam došao ovdje da radim i  zadovoljan sa svojim primanjima i uslovima”, kazao je Xu Xiao Dong.

 

Pripremni radovi na izgradnji dionice Smokovac-Mateševo privode se kraju, a u toku su radovi na pristupnim saobraćajnicama, izgradnji kampova za smještaj radnika i raspoređuju se mašine koje su stigle iz Kine.

Send this to a friend