Ekonomija

Crnogorski Telekom slavi deceniju T brenda

Izvršni direktor Milija Zeković kazao je da je i pored 200 miliona investicija ostvarenih u prethodnih 10 godina, kompanija uvijek prva nudila brojna inovativna rješenja, što će nastaviti da bude praksa i u narednom periodu.

“Bilo je riječi i o doprinosu razvoja sporta i zajednice, u koje je uloženo preko 8,5 miliona eura. Kao odgovorna kompanija i poslodovac, Telekom je u prethodnih 10 godina platio 246 miliona poreza”, podsjetio je on. 

Prema riječima pomoćnika izvršnog direktora za tehniku i informacione tehnologije Vladana Pekovića, Crnogorski Telekom je izgradio tehnološko liderstvo: od uvođenja ADSL-a, EXTRA TV-a, optike, hibrida, fiksne mreže najnovije generacije, do razvoja 3G, 4G i uvijek najinovativnijih servisa.  

“Osvojene frekvencije omogućiće superiornu pokrivenost 4G signalom i obezbijediti korišćenje savremenih servisa po najvećim brzinama prenosa podataka i u budućnosti. Crnogorski Telekom je jedan od rijetkih u Evropi koji je uspio da osvoji dvije trećine frekvencija takozvane digitalne dividende, to jest na frekvenciji od 800 mega herca, koja je ključna za teritorijalno pokrivanje Crne Gore najbržim 4G internetom”, dodao je on.

Send this to a friend