Ekonomija

CTU: Što prije definisati postupak za zapošljavanje stranaca

„Kako je u praksi još uvijek nemoguće sprovesti proceduru za zapošljavanje, apelujemo na resorna ministarstva kao i na Skupštinu Crne Gore da u najskorije vrijeme definišu postupak za legalno angažovanje ljudi koji su nam potrebni“, saopštili su iz CTU-a.

Kako su naglasili nadaju se da će Skupština Crne Gore shvatiti hitnost rješavanja ovog problema i da će što prije ozakoniti odluku Vlade Crne Gore.  

„Nakon sezone, kao što smo i najavili, poslodavci će se aktivno uključiti u pripreme i osposobljavanje domaće radne snage za naredni period i dati svoj puni doprinos u sprovođenju kadrovske politike i implementaciji ovog zakona. CTU je od svog osnivanja oštro kritikovalo sve one koji rade nelegalno, izbjegavajući obaveze koje imaju prema državi pa se i sada oštro suprostavljamo svima onima koji i dalje budu organizovali svoj rad na nelegalan način  i neprijavljivanjem  radnika“, istakli su u CTU i dodali da kada je u pitanju siva ekonomija oduvijek su zagovornici jake, odlučne i neselektivne  represivne politike koja će sve one koji na taj način rade, natjerati da pređu u legalnu zonu.

Send this to a friend