Ekonomija

Dan nara: Promocijom domaćih proizvoda do turističkog tržišta

Dan posvećen naru i promociji svih lokalnih proizvoda u Ulcinju se održava četvrti put zaredom, u organizaciji NVO Biznis Klub Anamalit i Turistička Organizacija Ulcinj i Opština, uz podršku Ministartva poljoprivrede i ruralnog razvoja. 

Generalna direktorica Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo Ministarstva Danijela Stolica otvorila je manifestaciju ističući da organizovanje ovakvih događaja doprinosi promociji poljoprivredno-turističkih potencijala ovoga kraja.

“Sve manifestacije koje imaju za cilj promociju poljoprivrednih proizvoda i povezivanje sa turizmom su značajne za Ministarstvo poljoprivrede i proizvodnju u Crnoj Gori. Vidimo da ima dosta proizvoda, da nijesu samo poljoprivredni proizvodi, već i da se proizvođači trude da ih prerađuju. To je dobar put, jer će na taj način uvećati vrijednost proizvoda i poboljšati plasman, posebno kroz turističko tržište”, kazala je Stolica.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog prisustva izlagača iz država regiona, jer, kako je kazala, to stvara priliku za razmjenu iskustva, unapređenje proizvodnje i ostvarivanje poslovnih kontakata.

Stolica je pozvala i domaće potrošače da prepoznaju vrijednost izloženih proizvoda, da daju povjerenje našim domaćim proizvodima i da shvate da su oni jednako dobrog ili boljeg kvaliteta nego uvozni. 

Send this to a friend