Ekonomija

DPS Demokratama: Neće Budvu niko paliti, ali će se neke partije brzo ugasiti!

Saopštenje DPS-a prenosimo u cjelosti

Na zadovoljstvo svih ili bar velike većine građana Buljarice, na narednom skupštinskom zasijedanju, nakon januara 2014. godine kada je i organizovana javna rasprava o ovom planskom dokumentu, brojnih kontakata sa nadležnim ministarstvom, sastanaka koje je predsjednik Opštine Srđa Popović organizovao sa mještanima i predstavnicima NVO „Udruženje vlasnika zemlje Buljarica“, pred odbornicima će se konačno naći Predlog Odluke o donošenju DUP-a „Buljarica I“. 

Brojna životna pitanja građana opštine Budva sa ovog izuzetno značajnog područja time će biti riješena kroz izuzetno dobra urbanistička rješenja sa koeficijentima izgrađenosti za stanovanje i mješovitu namjenu, koja mogu poslužiti za primjer i drugim planerima. Plan ujedno stvara i preduslove za kvalitetnu izgradnju lokalne infrastrukture, koja je do sada ovom prostoru nedostajala. 

Izuzetno nam je žao što mlade Demokrate Budve ovaj Plan ne doživljavaju kao svoj i od javnog interesa, već pokušavaju da priču o njemu plasiraju kroz priču o tenderu Buljarice II, prostora koji je proglašen javnim interesom Crne Gore, u cilju jedinstvenog planiranja i očuvanja autohtone cjeline.

Nije slučajno, poštovane Demokrate, što je predsjednik Opštine  bio upoznat sa činjenicom da će DUP „Buljarica I“ biti na dnevnom redu 28. Sjednice SO Budva: korigovani DUP je od nadležnog opštinskog sekretarijata poslat na saglasnost Ministarstvu održivog razvoja i turizma 12. Jula ove godine, a nakon kontakata sa predstavnicima ministarstva bilo je sasvim jasno da on ispunjava sve zakonske predispozicije da dobije zeleno svjetlo za izglasavanje.

Radi vaše bolje informisanosti, ali prije svega radi građana Budve potrebno je još da istaknemo da nije tačna informacija da su poslednja 4 DUP-a odbijena od strane nadležnog Ministarstva, već su 3 DUP-a i jedna studija o lokaciji vraćeni na doradu i usaglašanje.

Na sitne politikantske uvrede ili pokušaje istih, posebno one koje se odnose na ličnost predsjednika Opštine ili pojedinih odbornika ne želimo da odgovaramo, jer nije to nivo naše komunikacije. 

Predsjednik Popović i Demokratska partija socijalista nastaviće i nakon 16. oktobra da se bave isključivo pitanjima koja se odnose na bolji kvalitet života naših sugrađana, ali i brojnih turista od kojih svi zajedno živimo i prihodujemo i samo interes građana, nikako bilo kojih drugih interesnih grupa može biti prioritet u budućem radu naše partije.

Send this to a friend