Ekonomija

Đurović: Herceg Novi turiste dočekuje u rasulu, nesređenim plažama i šetalištima

Kako je kazala, od kvalitetne pripreme turističke sezone, koja je trebalo već uveliko da počne, važniji su dogovori oko podjele honorara „stručnjacima“, koji će pripremati dokumentaciju za sticanje prestižnih priznanja.

“Ti honorari svakako nijesu mali sudeći po dokumentaciji koju su odbornici novske Skupštine imali prilike da vide tokom prethodnog zasjedanja. Ogroman iznos neophodnih sredstava, 275.000 eura samo za pripremu dokumentacije i više od 10 miliona ulaganja do 2021. godine su za postojeće prilike u Herceg Novom krajnje nerealni. Posebno ako se ima u vidu da je još”, dodala je ona.

Kako tvrdi, malobrojni turisti koji ovih dana pohode Herceg Novi susreću se sa još jednom preprekom i maltretiranjem koju je nametnuo novi zakon izglasan od strane DPS-a.

“Prijavljivanje turista u Herceg Novom je postala noćna mora i za turiste, ali i za stanodavce. Beskonačni redovi u policiji, ogroman broj dokumenata koju je potrebno pribaviti samo su slika koja će mnoge goste odvratiti od crnogorskog primorja ove sezone. Na žalost, problem se ne završava ovdje, jer neorganizovana Turistička organizacija Herceg Novog nije uspjela da za 100 i kusur dana formira sve svoje organe, otvori turističke informativne biroe i da napokom počne ubirati boravišnu taksu za svakog prijavljenog gosta”, kazala je Đurovićeva, napominjući da se ni dan danas ne zna koliko gostiju boravi u gradu, a ni jedan cent od gostiju prijavljenih u policiji nije se slio u opštinski budžet.

 

Send this to a friend