Ekonomija

Đurović: Sjutra “Dan D” za Institut Igalo

“Da li će se i drugi držati svojih principa i da li će doći do definitivnog raspada aktuelne  neprirodne vladajuće koalicije u Herceg Novom, znaćemo već sjutra, za kada je zakazana sjednica lokalnog parlamenta”, kazala je Đurović.

Podsjeća da je za sjutra zakazana je još jedna sjednica Skupštine opštine i to sa početkom prije sjednice o budućnosti Instituta.

“U vrlo gustom rasporedu sjutrašnjih obaveza odbornika, kada će se raspravljati o jednom od najvažnijih pitanja za budućnost našeg grada – Institutu Igalo, predsjednik Skupštine sazvao je i redovnu sjednicu po hitnom postupku vezano za kreditno zaduženje opštine Herceg Novi. Na žalost, ovo kreditno zaduženje nas ništa ne iznenađuje, jer je javnost Herceg Novog već osudila zaduživanje za potrebe pokrivanja tekuće likvidnosti, pošto je nova vlast poslije izbora preuzela budžet opštine bez dugova, ali mnogo više brine zašto je ovo pitanje toliko hitno”, naglasila je Đurović.

Ona podsjeća građane Herceg Novog samo na dio predizbornih obećanja nove vlasti.

“Rekli su da neće biti v.d. direktora, a skoro svi direktori i rukovodioci službi su u tom statusu. Da je realizovano obećanje od 100 miliona eura državne pomoći svakako ne bi bilo potrebe za novim kreditnim zaduženjima”, istakla je Đurović.

Naglašava da se još uvijek se ne vidi kvalitetno rješenje za bivšu Vojnu bolnicu Meljine, a nema sluha da se ista vrati u sistem javnog zdravstva.

“Rekli su da Mamula nije na prodaju, ali su i za taj posao pronašli opravdanje. Vrlo je jasna bila poruka da nema privatizacije Instituta Igalo, ali su sve prilike da će se fingiranjem nesklada u redovima Izbora, cijela rasprava oko budućnost ovog najvažnijeg privrednog subjekta za grad toliko razvodniti da će Vlada Crne Gore preuzeti odgovornost i potpisati privatizacioni ugovor kako su to i planirali”, kazala je Đurović.

Prema njenim riječima, svakim danom je sve očiglednije da se principi na kojima je zasnovan Izbor kao grupa građana ne ostvaruju, a da politiku grada vodi DPS svojim poznatim sistemom manipulacija.

“Naš stav je, kao i svih ostalih članova opozicije u Skupštini opštine Herceg Novi, jeste da se ne smije dozvoliti privatizacija Instituta Igalo ni po koju cijenu. Da li će se i drugi držati svojih principa i da li će doći do definitivnog raspada ove neprirodne koalicije, znaćemo već sjutra”, zaključila je Đurović.

Send this to a friend