Ekonomija

Edita Dautović dobitnica nagrade “Naj žena 21. vijeka”

“ U životu morate cijeniti to što imate, voljeti to, biti zadovoljni sa onim što posjedujete, kako bi u budućnosti uspjeli da ostvarite svaku viziju, želju ili zamisao, kako poslovno, tako i privatno… Kad pogledam unazad i vidim koliki sam put i na koji način prešla, mogu reći da sam zadovoljna”, kazaa je Dautović i dodala da joj nagrada prija, ali i da je obavezuje da svaki naredni poslovni poduhvat bude jos bolji.

Dautović je jedina dobitnica iz Crne Gore nagrade koja se dodjeljuje svake četvrte godine na regionalnom nivou, a ove godine dobitnice su 24 uspješne žene iz svijeta muzike, pozorišta, filma, novinarstva, medicine, mode, biznisa i preduzetništva.

U obrazloženju odluke žirija stoji da je Dautović “Najuspješnija, najpoštovanija, najpriznatija žena XXI vijeka” za Maticu i Region, u oblasti nekretnina.

Takođe žiri navodi da je Dautović jedna od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. predsjednica iste, promoterka socijalnog preduzetništva i ambasadorka ženskog preduzetištva Crne Gore u inostranstvu.

“Biznis je započela prije 2006. godine i gradi još uvijek imidž Millennium agencije za promet nekretnina i pružanja računovodstvenih usluga i revizije. Usluge plasira na crnogorskom  tržištu sa visoko rangiranim poslovnim kadrom i potencijalom, ogromnim radnim iskustvom i referencama u posredovanju i administraciji. Njena agencija važi za žensku firmu, jer postiče zapošljavanje žena, što potvrđuje prekvalifikacijom 10 nezaposlenih žena da obavljaju administrativne i posredničke poslove.  Edita je mlada, kreativna i samoinciijativna preduzetnica koja je svoj preduzetnički talenat spojila sa marljivm radom i tako podstakla preduzetnice i uključila ih u Udruženje preduzetnica Crne Gore. Ona je odličan primjer koliko ambiciozna, uporna i mlada žena danas  može uspjeti u jednom društvu punom raznih predrasuda i barijera kakvo je naše. Ona je uspjeh ostvarila  upornošću, jasnom vizijom i željom za samoostvarenjem i kreiranjem jasnog sistema vrijednosti koji je u skladu sa njenim karakternim osobinama i crtama ličnosti”, rečeno je na dodjeli nagrade. 

Send this to a friend