Ekonomija

Ekološko društvo Boke: Mamula ne smije da bude hotel visoke kategorije

Iz Ekološkog društva Boke navode da ništa nije ispoštovano od obećanog na okruglom stolu Ministarstva turizma i uređenja prostora, a Ugovor se danas potpisuje, prenosi Radio Jadran.

“Sigurno je da će neko inkasirati novac od zakupnine i zaboraviće i na izvođenje građevinskih radova, na zaštitu graditeljskog nasljeđa, a naročito na sjeni logoraša iz dva svjetska rata. Na pomenutom okruglom stolu otvorile su se diskusije za buduću namjenu, DA za turističku ponudu kao validnog, vrijednog, graditeljskog nasljeđa, DA za memorijalnu sobu, DA za studente i istraživače, da i za ponešto od sadržaja za ekonomsku isplativost održavanja objekta, DA za spektakularne koncerte, pozorišne predstave, savremene performanse. Ali, nikako hotel visoke kategorije, nikako spa centar, nikako luksuzna marina, heliodromi, bazeni za brčkanje, kockarnice. NIKAKO ništa od sadržaja što bi vrijeđalo sjećanje na stradalnike. I NIKAKO otuđenje objekta od svih nas domaćih”, saopšteno je iz tog kološkog društva.

Predsjednica ove NVO Olivera Doklestić kaže da se potpisivanjem ugovora sumnja povećava.

“Znači li to da ćemo ubuduće ići na Lušticu, ili možda u London ili Kairo da pitamo za dozvolu da se okupamo na Mamuli ili da posjetimo mjesto gdje su čamili naši preci”, upitala je ona.

Send this to a friend