Ekonomija

Emilfarb: Ako Budvanima ne trebaju investitori, neka mi kažu, da odem odavde

On je, komentarišući protest koji su vlasnici lokalnih barki organizovali u nedjelju, kazao da mu nije jasno ko dozvoljava takve egzibicije u jeku sezone.

“Klijenti koji su mjesec unaprijed rezervisali i platili vezove juče su uzalud čekali ispred marine, koja je bila blokirana. Neki nijesu htjeli da čekaju i prešli su u marinu Porto Montenegro, odakle će nam ispostaviti račun naveo je Emilfarb i dodao da su za sada tri klijenta prešla u Tivat. On je pitao kome je potrebna takva turistička antireklama. Ne govorim o gubitku novca, već o tome kakvu promociju je dobila Budva od takvog ponašanja rekao je vlasnik Strateksa i istakao da su se demonstranti, nakon blokade luke, preselili ispred Dukljanskih vrtova. Gosti su večerali, restoran je bio dupke pun, a onda su došli ljudi koji su prijetili, vrijeđali i omalovažavali i goste i Dukljanske vrtove”, naveo je Emilfarb.

On je istakao da se nikad niko od vlasnika brodica iz Budve nije obratio njegovoj kompaniji, niti ih kontaktirao kako bi objasnio srž problema.

“Ne znam šta je srž problema. Jedino što mi je jasno je da ovo što se dešava nema veze sa ribarima, nego sa nečim drugim. U to me je uvjerio i moj lokalni frizer, koji kaže: ,,Imam malu barku i sada plaćam manje nego ranije“, naveo je Emilfarb, koji se pita zašto ovakvih problema nije bilo sa prethodnim vlasnikom marine.

I kod prethodnog vlasnika komunalni vezovi su bili na istom mjestu na kojem i sada, a bili su možda i skuplji nego sada,  kaže Emilfarb i ističe da je spreman da ponudi budvanskim ribarima besplatne vezove, ukoliko mu dostave licence da se profesionalno bave ribanjem.

“U srijedu dolazi vlasnik Dogus grupe milijarder Ferit Sahenka, sa kojim smo sklopili partnerstvo kako bi Dukley Marinu pretvorili u vodeću regionalnu marinu. Sada ne znam šta da mu kažem, jer ne znam da li će se ovo ponovo desiti, jer je ovo drugi put za deset dana da se organizuju ovakvi protesti”,  naveo je Emilfarb i dodao da su policiji prijavili ometanje gostiju u Dukljanskim vrtovima.

On je kazao da ne zna kakve se političke igre dešavaju u Budvi, kao i da ne želi da to zna.

“Ne znam šta se želi postići ovim, ali ako Crnoj Gori ne trebaju investitori, neka mi to kažu, kako bih prodao ovo što imam i otišao odavde” poručio je Emilfarb i dodao da će se, kao američki državljanin, obratiti Ambasadi SAD da bi zaštitio svoje interese, a da će od resornog ministra Branimira Gvozdenovića I predstavnika budvanske opštine tražiti objašnjenje, jer se osjeća napuštenim.

 

Send this to a friend