Ekonomija

Erste banci dodijeljen status Superbrand-a na crnogorskom tržištu

Iz Erste banke su saopštili da se u konkurenciji za ovogodišnji izbor najboljih u Crnoj Gori nalazi oko 600 tržišnih marki, raspoređenih u 23 kategorije, a o dodjeli statusa Superbrand-a odlučio je stručni žiri sastavljen od oko 50 uglednih i priznatih predstavnika crnogorske poslovne javnosti, stručnjaka i autoriteta iz područja poslovanja i marketinga, univerzitetskih profesora, predstavnika medija, te ljudi koji u svakodnevnom poslu imaju dodir sa poznatim svjetskim i lokalnim brendovima.

Glavni izvršni direktor Erste banke Aleksa Lukić kazao je, tim povodom, da je status Superbrenda potvrdio ispravnost njihove politike poslovanja.

“Ovo priznanje za nas predstavlja još jednu važnu potvrdu ispravnosti naše poslovne politike, orjentisanosti na klijenta i na stvaranje dugoročnih veza s poslovnom zajednicom i građanima u cilju stvaranja zajedničke dodatne vrijednosti. Ponosni smo što su ta naša nastojanja prepoznata i među klijentima i među profesionalcima u oblasti poslovanja i marketinga”, istakao je Lukić.

Superbrands predstavlja tržišnu marku koja pruža znatne prepoznatljive emocionalne i opipljive vrijednosti. Pri izboru i ocjenjivanju Superbrand-ova uzimaju se u obzir četiri najznačajnija kriterijuma, koji su, na osnovu ocjena stručnog žirija, prepoznati u radu Erste banke, a to su kvalitet, pouzdanost, različitost i emotivna privlačnost.

Prema riječima direktora Superbrand-a na području Adriatic regije, Zorana Sazdovskog, brend je ona tačka oko koje se nezaustavljivo okreće globalno tržište danas. 

“Brend nam omogućava da razlikujemo ono što je naizgled slično. Brend je na neki način, lično ime proizvoda, usluge ili pojave. Moćan brend nije onaj koji ima samo dobre finansijske rezultate, nego onaj koji ima visoku emocionalnu vrijednost kod potrošača. Shodno tome, suočene sa velikom konkurencijom, san svake kompanije je izgraditi brend koji će u svijesti svakog potrošača biti primaran odabir”, kazao je Sazdovski. 

Organizacija Superbrands prisutna je u 92 države svijeta, a 2015. godine počela je sa radom i u Crnoj Gori.

Kao organizacija koja se temelji na identifikaciji i nominovanju izuzetnih tržišnih marki, Superbrands analizira ostvarenja određene tržišne marke i prepoznaje one koje ostvaruju više od svoje konkurencije, te ih nagrađuje visoko priznatim Superbrands statusom.

Send this to a friend