Ekonomija

FOTO: Crnogorske preduzetnice na Biznis forumu u Prizrenu

Predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore Edita Dautović, ove godine, po drugi put, dobila je priznanje za doprinos razvoju preduzetništva na području zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope.

“Promocija ženskog preduzetništva ne poznaje granice, a ovo priznanje mi mnogo znači, jer je to potvrda rada i napretka kada je u pitanju afirmacija ženskog preduzetništva”, kazala je Dautović koja predsjedava i Balkanskim udruženjem žena.

Drugi Biznis forum u Prizrenu, okupio je 120 kompanija, privrednih i poslovnih udruženja iz 16 zemalja Balkana i Evrope, domaćini “Prizren Business FORUM-a”, organizacije “Sofra” i “Udruženja zanatlija i biznismena Prizrena” koji su ujedno i inicijatori ovog foruma.

“Na sajmu su učestvovale crnogorske kompanije  “Jela komerc”, Mljekara “Ami prom”, Hotel Aldi i d.o.o. Prizma mont, BFP4 i predstavnici Opštine Rožaje gdje su imali priliku da prezentuju turističke i privredne kapacitete, te Informator o privrednom razvoju Rožaja, koji je pripremio Sekretarijat za ekonomsk razvoj i preduzetništvo”, saopšteno je iz Udruženja preduzetnica Crne Gore.

Preduzetnice su imale mogućnost da upoznaju izlagače sajma, ekonomske prilike na Kosovu, a, kako je saopšteno iz Udruženja preduzetnica, kroz poslovne susrete i razgovore došle su do brojnih kontakata, čime se otvorila mogućnost za proširenje tržišta i plasmana svojih proizvoda i usluga.

Domaćini su predstavili mogućnosti investiranja u industrijsku zonu Prizrena, čije formiranje se očekuje uskoro.

Sajam u Prizrenu je okupio je brojne predstavnike kosovske Vlade, poslanike, lokalne vlasti Prizrena, delegacije privrednika, investitora, poslovnih udruženja i pripadnike medija.

Send this to a friend