Ekonomija

FOTO: Ivanović otvorio vodovod u selu Bijedanj u Beranama: Vodu dobila 44 domaćinstva

“Postavljena je mreža u dužini od osam kilometara cjevovoda, izgrađen bazen kapaciteta 30 m3, postavljen jedan kilometar strujnog kabla, pumpa i stanica za hlorisanje. Ukupna investicija iznosila je 45.000 eura”, saopšteno je iz Ministarstva. 

Predsjednik režijskog odbora za izgradnju vodovoda Ranko Dabetić izrazio je zahvalnost svima koji su podržali izgradnju vodovoda, posebno Ministarstvu poljoprivrede i ukazao na značaj vode za ovaj, do danas bezvodni kraj i unaprjeđenje poljoprivrede.

“Ovo se opisati ne može! Samo oni koji imaju problema sa vodom mogu da razumiju šta za nas znači današnji dan. Posebno smo zahvalni Ministartsvu poljoprivrede koje je prepoznalo ovaj projekat i izdvojilo značajna finansijska sredstva. Mi smo svojim radom ukopali preko 8 km cjevovoda i izgradili bazen. Zahvaljući održanoj riječi savladali smo i nedaće koje smo imali tokom rada na ovom projektu. Za nas je riječ koja se da veoma važna. I sve što je obećano je ispoštovano”, kazao je Dabetić.

I najstariji mještanin Milan Dulović zahvalio se svima na vodovodu koji je upristojio život građanima ovog područja.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović izrazio je zadovoljstvo kontinuiranom realizacijom infrastrukturnih objekata, posebno u sjevernom dijelu Crne Gore, i zajedničkim radom Ministarstva, opština i mještana.

“Danas otvaramo još jedan vodovod u sjevernom dijelu Crne Gore. To je rezultat kontinuiranog rada i zajedničke saradnje. Posebno mi je drago što vodovod otvaramo na Dan nezavisnosti. Time najbolje pokazujemo odnos prema građanima i državi. Mi imamo jednu državu i svi zajedno živimo u Crnoj Gori. Ovaj projekat smo doveli do kraja, onako kako smo se dogovorili i kako smo obećali. Rezultati su jedino što nas interesuje. Ne treba jedni druge da podsjećamo u kom smo vijeku, već da posjećamo na rad i nerad“, rekao je Ivanović.

Podsjećajući na bogatastvo Crne Gore vodnim i drugim potencijalima koji se ne koriste u dovoljnoj mjeri, uputio je poziv poljoprivrednim proizvođačima da sada, sa boljim uslovima života, stvaraju i zarađuju više.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić izrazio je zadovoljstvo urađenim projektom i kazao da će opština podržati aktivnosti Ministartsva poljoprivrede i u drugim selima koja nemaju riješeno pitanje vodosnabdijevanja.

“Zadovoljstvo građana najbolje pokazuje koliko im voda znači. Ima li što potrebnije nego imati vodu? Vjerujem da ćemo i u buduće imati kvalitetnu saradnju sa Minista-rstvom poljoprivrede i na drugim projektima. Mnogo je značajan zajednički odnos i odgovoran odnos, i vjerujem da će toga ubuduće biti”, zaključio je Šćekić.

Ivanović je saopštio da će se u toku ove godine nastaviti sa realizacijom sličnih projekata na teritoriji Opštine Berane. Zajedno sa predsjednikom opštine i saradnicima obišao je MZ Skakavci, gdje se tokom avgusta mjeseca očekuje završetak radova na vodovodu i puštanje u rad. Na ovaj način riješiće se pitanje vodosnabdijevanja oko 30 domaćinstava.

Send this to a friend