Ekonomija

FOTO: Luštica Divelopment gradi još osam zgrada

Fazom “F” predviđena je izgradnja osam objekata sa 45 stambenih jedinica. 

“Gradnja će biti nastavljena u skladu sa standardima koje smo primijenili i u prethodnom periodu, tokom izgradnje prvih deset objekata sa 70 apartmana koji su predati vlasnicima. Očekujemo da objekti budu završeni do kraja sljedeće godine“, objasnio je Nabil Mičel (Nabil Michel), direktor izgradnje u Luštica Divelopmentu.

Stambeni objekti “F”, sa prizemljem i dva sprata, grade se na dijelu urbanističke parcele UP 21, u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana “Donji Radovići Centar”. Bruto površina objekata F1 do F8 varira od najniže, 339,99 do maksimalne površine od 1187,14 metara kvadratnih.

Odobrena je sljedeća faza projektovanja i dizajna hotela Promenada, prvog u kompleksu, imajući u vidu da još traju pregovori sa nekoliko međunarodno priznatih hotelskih brendova u vezi s upravljanjem hotelom.

„Bez obzira na činjenicu da još traju pregovori sa brendom koji će preuzeti upravljanje hotelom, odlučili smo da ubrzamo stvari tako što ćemo početi sa pripremama za dalje projektovanje i dizajn hotela, kako bismo obezbijedili kontinuitet i jednostavnije uklapanje zahtjeva budućeg hotelskog operatora u idejno rješenje. Očekujemo da u narednim sedmicama bude predat naš zatjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za prvi hotel“, saopšteno je iz kompanije. 

Američki arhitekta Aron Džentri (Aaron Gentry) i kompanija TVS Design iz Atlante, u američkoj saveznoj državi Džordžija, pobjednici su međunarodnog konkursa za izbor arhitektonsko-urbanističkog rješenja Promenada hotela, prvog od sedam hotela koji će se graditi u sklopu budućeg turističkog grada nadomak Tivta.

Luštica Development je odgovorna i za izgradnju kompletne infrastrukture obuhvaćene projektom Luštica Bay, do ugovorom definisanih tačaka pripajanja na javnu infrastrukturu. 

Luštica Bay je kreirana kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad otvoren posjetiocima tokom cijele godine.

Novi grad na Jadranu, raspolagaće sa 690 hekatara zemljišta, sedam hotela, dvije marine, prvim profesionalnim golfom terenom u Crnoj Gori, sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, kao i drugim objektima.

Send this to a friend