Ekonomija

FOTO: Održivo poslovanje preduslov uspješnog biznisa

Generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic za Srbiju i Crnu Goru Aleksandar Ružević kazao je da održivo poslovanje predstavlja imperativ i investiciju u bolju budućnost.

“Samo prosperitetne zajednice stvaraju uslove za zdrave biznise, ali i za kvalitetniji život naših zaposlenih, njihovih porodica i ostalih članova društva. Upravo zbog toga promovišemo održivi razvoj kroz brojne aktivnosti kompanije, među kojim je veoma važna edukacija o značaju održivog poslovanja i izvještavanju. U ovoj misiji posebno su nam važna partnerstva sa Vladom, biznis i NVO sektorom, ali i medijima, kako bismo jačim glasom poslali poruke“, dodao je on, najavljujući da će do kraja godine ova kompanija pokloniti građanima Crne Gore još pet Coca-Cola aktivnih zona, a da će sami građani glasanjem odlučiti koje opštine dobijaju teretane na otvorenom.  

Prema riječima državne sekretarke u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Daliborke Pejović, država treba da učini sve da društvena odgovornost, kao kvalitetan instrument održivosti, postane sistemska preptostavka.

„Moramo da stvorimo ambijent koji će djelovati podsticajno na razvoj održivosti“, poručila je Pejović, ističući da je Coca-Cola Hellenic Crna Gora primjer kompanije koja je napravila najozbiljniji iskorak u društvenoj odgovornosti, čije efekte su osjetili skoro svi segmenti populacije.

Kako smatra predsjednica Unije poslodavaca Crne Gore Svetlana Vuksanović održivo poslovanje i održivi razvoj predstavljaju zalog za budućnost i osnov zajedničkog rada javnog, privatnog i civilnog sektora.

“Odgovorno djelovanje, a zatim i primjena sistema izvještavanja o održivom poslovanju tek je mali, ali značajan korak koji možemo učiniti u tom pravcu“, navela je ona. 

Učesnici konferencije pokazali su održivost i na djelu i to volonterskom akcijom u Osnovnoj školi “Milorad Musa Burzan” u Podgorici, pa su sredili prostor unutar škole, dok je kompanija kompletan paletni namještaj pravljen za potrebe konferencije donirala za opremu dnevnog boravka.

Send this to a friend