Ekonomija

FOTO: Orascom: Bivši zvaničnik UN-a misli da je Mamula u Makedoniji

Naime, kompanija Orascom je obavijestila bivšeg generalnog direktora UNESCO Federika Majora, bivšeg predsjednika Savjeta Međunarodne unije za zaštitu prirode, Ašoka Koslu, predsjednika Emeritusa Inter Press Servisa Roberta Savia i generalnog sekretara UN Konferencije o čovjekovoj okolini 1972 Morisa F. Stronga o namjeri kompanije da im predstavi i pojasni projekat restauracije tvrđave Mamula.

Bivi zvaničnici UN-a danas su predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću uputili pismo u kome ističu da su ostali pri ranije iznesenom stavu da Skupština treba da razmotri da odloži odluku o Ugovoru o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom “Mamula”.

Iz Orascoma ukazuju da je ovo novo pismo bivših zvaničnika UN-a nepotpisano i neautorizovano, te objašnjavaju kako je tekla komunikacija između kompanije i bivših zvaničnika UN-a.

“Nakon što smo primili dva e-maila od Savia, odustali smo od dalje komunikacije jer smo shvatili da Savio vjeruje da se ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula nalaze u  – Makedoniji. Naime, u posljednjem e-mailu koji nam je uputio, nekoliko puta pominje vladu te susjedne države kao odgovornu za projekat Mamula. Nakon što smo uvidjeli da Savio nije dobro informisan o kojoj državi je riječ, odustali smo od dalje komunikacije, a na crnogorskoj javnosti je da procijeni koliko je relevantan i kompetentan potpisnik koji ne zna gdje se nalaze ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula i kojoj se državi obraća”, kazali su u Orascomu.

Send this to a friend