Ekonomija

FOTO: Uručeni sertifikati: Studenti ETF-a obavili praksu u Crnogorskom Telekomu

Tokom nedjelje prakse visokoškolsci su imali priliku da se bliže upoznaju sa načinom rada Crnogorskog Telekoma i aktuelnim tehnologijama, kao i sa radnim procesima koji se odvijaju kod telekomunikacionog operatora, u pristupnim mrežama, CORE-u, IP mreži, support sistemima, BSS i OSS.

Kako je kazao Vladan Peković, pomoćnik izvršnog direktora za Tehniku i Informacione tehnologije u Crnogorskom Telekomu, sve ono što su studenti vidjeli predstavlja ne samo tehnologije koje koristi Telekom, već i drugi telekomunikacioni operatori i u drugim zemljama.

“Studenti su kroz ovu praksu bili u mogućnosti da vide telekomunikacionu industriju na njenom sadašnjem nivou razvoja, ne samo u Crnoj Gori, već globalno. Važnost ovog vida povezivanja Crnogorskog Telekoma sa Elektrotehničkim fakultetom jeste u tome što je ovo najbolja prilika da studenti vide šta ih očekuje po završetku studija, a sa stanovišta Crnogorskog Telekoma kao mogućeg poslodavca je interesantno da upozna potencijalne kadrove”, istakao je on. 

Send this to a friend