Ekonomija

Greška Centra za britanske vize: Pasoš Vujanovićeve kćerke poslali pogrešnoj osobi

Za izdavanje britanskih viza crnogorskim građanima od marta 2014. godine bila je zadužena francuska firma “Teleperformance” za koju su poreski inspektori utvrdili da nije plaćala takse, te da nije bila upisana u Centralni registar privrednih subjekata.

Kao jedan od sramnih primjera u poslovanju aplikacionog centra list navodi slučaj kćerke crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića Nine Vujanović, čiji je pasoš prošle godine greškom poslat drugom aplikantu, pišu Vikend novine.

Na taj način otkriven je velik broj podataka o ličnosti kćerke predsjednika Crne Gore i to od strane punomoćenika za vanjske poslove iz druge države što je skandal.

“Viza centar Velike Britanije u Podgorici sankcioni san je privremenim zatvaranjem i obustavljanjem poslovanja dok se ne otklone utvrđene nepravilnosti. Postupak će biti pokrenut prema odgovornim licima”, sa opštili su predstavnici Pore ske uprave britanskom listu The Indenpendent.

Prema pisanju lista, nije poznato kada će centar biti ponovo otvoren, a crnogorski građani koji u međuvremenu budu željeli da posjete Ujedinjeno Kraljevstvo po vizu će morati da idu u Srbiju, Albaniju ili BiH.

Bivši radnici francuske firme u Podgorici kazali su za The Indenpendent da se ta kompanija suočavala sa problemima od početka poslovanja u Crnoj Gori.

Send this to a friend