Ekonomija

Gvozdenoviću uručena zlatna plaketa za najministra regiona

Gvozdenović je dobio nagradu u kategoriji: Specijalno priznanje u akciji izbora menadžera godine – najviše priznanje u izboru nezavisne agencije, evropskog udruženja menadžera i časopisa euromanager- “najministar regiona” – za izvanredne rezultate u radu i vođenju ministarstva, posebno za izuzetno zalaganje za jačanje regionalne saradnje u oblasti održivog razvoja i turizma (u kategoriji od 23 nominovanih).

Osim Gvozdenovića, dobitnici ovogodišnje nagrade su Rosen Plevneliev, predsjednik Bugarske, Vesna Pusić, ministarka vanjskih poslova Hrvatske, Ramiz Bašić, ambasador Crne Gore u Poljskoj, Kristijan Helbah, ambasador Njemačke u Bosni i Hercegovini, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva i drugi. 

U prethodnom periodu, dobitnici nagrade bili su Ivo Josipović, bivši predsjednik Hrvatske, kao i bivši predsjednik Poljske, Bronislav Komorovski.

Za nagradu najmenadžer nominovano je 927 uspješnih menadžera iz 15 zemalja jugoistočne i srednje Evrope, a priznanje je dobilo 25 menadžera iz različitih oblasti biznisa, te jedan broj ljudi koji nijesu direktno u biznisu, ali imaju značajan uticaj na stvaranje ambijenta za biznis.

Nagrada je dodijeljena u Sarajevu, u okviru Biznis foruma koji je danas održan u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Send this to a friend