Ekonomija

Hidro Bistrica donira 15 fotonaponskih sistema bjelopoljskim poljoprivrednicima

U ime kompanije Hidro Bistrica, ugovor je potpisala izvršna direktorka Dragana Bošković, a glavni i odgovoni projektant za projekte koje Hidro Bistrica realizuje na sjeveru Crne Gore Ljubiša Bošković istakao je da će odgovorna stručna lica ove kompanije ugraditi fotonaponske panele, te da će na taj način poljoprivrednicima koji izdižu na katune biti unaprijeđen kvalitet života.

“Radi se o dobrom sistemu i kvalitetnom proizvođaču panela iz Njemačke. Imaće regulatore „steka“, takođe iz Njemačke, kvalitetne invertore i visokociklične baterije sa garancijom, pri pravilnom rukovođenju, od preko pet godina. Naša firma će dvije godine izvršavati i mijenjati djelove ukoliko dođe do fabričke greške”, najavio je on. 

Prema riječima Žurića, donacija nije samo u opremi, nego i u servisima, jer je kompanija Hidro Bistrica prihvatila i da izvrši ugradnju panela.

“Hidro Bistrica je kompanija čiji je osnivač i vlasnik u velikom procentu kompanija Sinerdži, sa kojom smo imali susrete i saradnju kroz realizaciju mini hidro elektrane Vrelo, koja je jedna od prih u Crnoj Gori koja je realizovana i puštena u rad i već proizvodi energiju. To dokazuje da hidropotencijali u smislu proizvodnje elektrićne energije nijesu samo potencijali na papiru i da ih je moguće valorizovati”, kazao je on, naglašavajući da je kompanija Sinergy najavila donaciju jednog namjenskog vozila ili opreme po želji koju će iskazati bjelopoljska opština. 

Send this to a friend