Ekonomija

Hristos Cemberas direktor Maestrala

Crnogorski Resort Maestral u Pržnu zvanično je od jula ove godine u vlasništvu kompanije Monte Rock iz Podgorice, čiji je osnivač i direktor biznismen Petros Statis (Stathis). Maestral je prodat Statisu za blizu 30 miliona eura.

Hristos Cemberas je dobro poznat u svijetu turizma i ugostiteljstva. Njegova karijera traje preko 30 godina tokom koje je radio na različitim pozicijama u ugostiteljstvu i turizmu. Potiče iz porodice hotelijera a bio je angažovan na rukovodećim mjestima u industriji turizma u Grčkoj, Francuskoj, Egiptu i Srbiji. 

Između ostalog, radio je u lancu restorana u Francuskoj i Egiptu, kao direktor hotela i direktor poslovnih operacija u Grčkoj i kao direktor švajcarske hotelijerske škole. 

Već godinama radi kao generalni direktor kompanije Grand Casino Beograd. Godinama je intenzivno radio na pripremi i izvođenju različitih seminara i obuka, učestvovao je u razvoju akademskih programa za ugostiteljsku industriju i sertifikovani je instruktor obrazovnog instituta u okviru američke asocijacije hotela AHLA. 

Studirao je na univerzitetima kao što su Ecole Hoteliere u Strazburgu, Creteil University u Parizu i Cornell University u Americi.

Govori engleski, francuski, italijanski i grčki jezik. Član je Atinske Asocijacije direktora hotela, međunarodne hotelske organizacije HCIMA i član je odbora međunarodnog gastronomskog društva Chaine Des Rotisseurs, Grčka. Nedavno je ponovo izabran za potpredsednika Helenskog privrednog udruženja Srbije.

Send this to a friend