Ekonomija

Hrvatska na listi 15 najjadnijih ekonomija na svijetu

Do rezultata su došli pomoću vrlo jednostavne računice- stopa nezaposlenosti plus promjene u indeksu potrošačkih cijena jednako bijeda.

Riječ je o listi ekonomskih indeksa za 2015. godini na vrhu koje je Venezuela. Slijede ju Argentina, Južnoafrička republika, Ukrajina i Grčka, prenosi Dnevnik.hr

Na popisu su i Španija, Rusija, Turska, Portugal, Italija, Kolumbija, Brazil, Slovačka i Indonezija.

Zemlje s vrha popisa su one u kojima je najteže živjeti i raditi. U posebno velikim problemima je Ukrajina u kojoj rat uzrokuje velike ekonomske gubitke. Nezaposlenost će u ovoj godini porasti na 9,5 posto.

U najjadnijoj Venezueli inflacija se procjenjuje na 78,5 posto, a nestašica osnovnih dobara je tolika da im je prošli tjedan Trinidad i Tobago ponudio razmjenu toaletnog papira za naftu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
petar.montajero1
Gost
petar.montajero1

a hrane 3 presjednika i svu
a hrane 3 presjednika i svu skalameriju uz njih, ima se- moze se.

Laki
Gost
Laki

Cg NATO promoteri tvrde da će
Cg NATO promoteri tvrde da će u CG doći investitori jer će njihov kapital biti u sigurnosti. To će posljedično da dovede do ekonomskog rasta.Na ovoj listi se nalaze čak 4 zemlje koje su u NATO-u a njihovi stanovnici žive u bijedi.To su: Grčka,Španija,Hrvatska i Italija. Zašto se kod njih ne slivaju investicije ?

Anonimni
Gost
Anonimni

sad ce Kolinda sve to
sad ce Kolinda sve to izbalansira

Send this to a friend