Ekonomija

Hypo Alpe Adria: Konverzija franka u eure u skladu sa rokovima i Zakonom

Kako su saopštili predstavnici te banke, do sada je više od pola klijenata prihvatilo njihove ponude, a proces konverzije njihovih kredita i potpisivanje novih ugovora sa klijentima je u toku.

“Ispunili smo, dakle, obaveze u pogledu rokova i potpuno smo posvećeni da ispunimo sve naše zakonske obaveze”, kazali su Mini business iz te banke.

Oni su naveli da cijene što njihovi klijenti pažljivo razmatraju njihovu ponudu i što je upoređuju sa drugim ponudama koje postoje na tržištu, kako bi za sebe izabrali najbolju moguću opciju. 

“Zbog toga, razumljivo, proces konverzije i traje, i u izvjesnoj mjeri je prolongiran”, pojasnili su iz HAAB.

Prema njihovim riječima, rade sve što je u njihovoj nadležnosti da podrže naše klijente tokom konverzije, kako bi se cijeli proces odvijao nesmetano, na najbolji mogući način. Iz HAAB su ukazali i na to da su klijentima ponudili podršku, kako bi razumjeli metodologiju obračuna time što su platili troškove nezavisnih vještaka finansijske struke.

“U intenzivnoj smo komunikaciji sa Centralnom Bankom Crne Gore i informišu nas o svim njihovim aktivnostima tokom procesa konverzije. Centralna banka je potvrdila da HAAB sprovodi konverziju kredita u skladu sa važećim propisima. Nasuprot nekim optužbama, HAAB će morati da snosi visoke troškove usljed realizacije ovog zakona, a u korist svojih klijenata, pri čemu će se troškovi odraziti na naše finansijske izvještaje, koji će biti objavljeni na kraju trećeg kvartala ove godine”, poručili su iz ove banke. 

Send this to a friend