Ekonomija

ICD zainteresovan za gradnju hotela u Sutomoru

 

To je za Pobjedu potvrdio Nikola Papan, vlasnik lokacije između Raca i Zelenog pojasa u Sutomoru, gdje treba da bude izgrađen hotel. 

“Dobijanje građevinske dozvole za gradnju hotela i promocija našeg idejnog projekta za Papan rizort izazvala je interesovanje, i sad pregovaramo sa investitorima iz Dubaija koji su kupili Porto Montenegro. Očekujem da se razgovori završe na obostrano zadovoljstvo”, kazao je Papan.

On je podsjetio je da je u pitanju prva dobijena građevinska dozvola za gradnju hotela sa pet zvjezdica od Ulcinja do Budve. 

Lokacija je na samoj obali, a projekat je osmislio beogradski arhitekta Zoran Petrović.

“Kada se posmatra sa mora, budući hotel liči na brod. Ako ga posmatrate sa magistrale, liči na galeba raširenih krila”, objasnio je Papan, dodajući da je projektno rješenje bilo na štandu Crne Gore na sajmu u Milanu. 

Objekat će imati 1,7 hiljada metara kvadratnih, osam ekskluzivnih apartmana, četiri depadansa, spa centar, otvoreni bazen i ostale sadržaje, čime će se unaprijediti turistička ponuda ovog dijela obale. 

Zavisno od ishoda pregovora sa zainteresovanim investitorima znaće se početak radova, a planirano je da hotel bude završen do kraja naredne godine.

 

Send this to a friend