Ekonomija

Institut poslovao pozitivno, zabilježena dobra posjeta u septembru

Znatnom povećanju broja noćenja, kako je prezentovano u Informaciji o poslovanju Instituta Igalo na sjednici Odbora direktora, doprinijele su veće grupe pacijenata sa holandskog i švedskog tržišta, kao i bolja posjećenost dječjeg festivala folklora, čiji su učesnici iz Bugarske i Rusije gosti Instituta već petu godinu. 

“U objektima Instituta boravi preko 900 gostiju”, rekli su iz menadžmenta Radiju Jadran.

U skladu sa dosadašnjom praksom, zatvaranje objekta druge faze Instituta planirano je za kraj oktobra, dok će prva faza biti zatvorena sredinom decembra.

Struktura gostiju u Institutu je, kako se navodi, identična ranijim godinama. U drugoj fazi najveće učešće imaju gosti iz Norveške 23,4 odsto, kao i ostali partneri iz skandinavskih zemalja. 

“Pad broja gostiju sa ruskog tržišta nadomjestio je rast broja noćenja pacijenata iz Bosne i Hercegovine (BiH) i to 54 odsto, Srbije 18 odsto i Crne Gore 34 odsto. Takođe, zabilježen je i veći broj noćenja individualnih pacijenata u odnosu na septembar prošle godine, i to 16 odsto”, rekli su iz menadžmenta.

Broj pacijenata iz zemalja regiona je, kako su dodali, pozitivan feedback i reakcija na njihov ex-YU paket koji su plasirali krajem prošle godine, a koji, pored smještaja na bazi punog pansiona, uključuje i veoma raznovrstan i kvalitetan medicinski paket po specijalnoj cijeni.

“Vila Galeb otvorena je za obilaske prošle godine i bila je novina u turističkoj ponudi Herceg Novog, ali i ove godine vlada dobro interesovanje. Obilasci se organizuju četiri puta sedmično, a planirano je da se do kraja oktobra nastavi sa organizovanim posjetama. I nakon zvaničnog zatvaranja sezone u Institutu, Vilu Galeb će biti moguće posjetiti u zavisnosti od zainteresovanog broja posjetilaca”, precizirali su iz menadžmenta.

U skladu sa dosadašnjom praksom i mogućnostima, nakon zatvaranja objekta planirani su redovni radovi održavanja i popravki, radi pripreme objekta i dočeka gostiju početkom februara naredne godine, kada je planirano ponovno otvaranje objekta druge faze.

“Pored postojećih tržišta i agencija sa kojima godinama imamo uspješnu saradnju i sa kojima planiramo da do kraja godine obnovimo ugovore, menadžment Instituta Igalo je u ovom periodu pokrenuo niz aktivnosti koji imaju za cilj pronalaženje partnera sa kojim bi se Institut Igalo plasirao na nova tržišta”, naveli su iz menadžmenta. 

Prema njihovim riječima, ostvarena je komunikacija sa belgijskim agencijama koje se bave zdravstvenim turizmom i za očekivati je da će u ovom periodu pregovarati sa njima o zaključenju ugovora o prodaji usluga. 

“Ostvarili smo i komunikaciju sa tur operatorima koji pokrivaju nama najinteresantniju ciljnu grupu – penzionere sa njemačkog i austrijskog tržišta, kao i klub grupe iz Francuske. Takođe, posredstvom diplomatskih kanala države inicirali smo i saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i Azerbejdžanom”, zaključili su iz menadžmenta.

Send this to a friend