Ekonomija

IRF i opština Pljevlja održali seminar za visokoškolce “Možeš i ti”

U uvodnom izlaganju Predsjednik Opštine Pljevlja, Mirko Đačić, istakao je da je postojanje ovakvih programa podrške i seminara od neprocjenjive vrijednosti za rješavanje problema nezaposlenosti, a naročito visokoškolaca, na području Opštine Pljevlja podsjećajući da ova Opština raspolaže sa raznovrsnim prirodnim bogatstvima, a da su značajni i poljoprivredni potencijali iste.

Predjednik Odbora direktora IRF-a, Zoran Vukčević, izjavio je da je upravo cilj IRF-a da se kroz Program podrške kreditiranja visokoškolaca podstakne što veći broj mladih ljudi da uzmu ‘stvar u svoje ruke’ i svoju egzistenciju riješe pokretanjem privatnog biznisa i time postanu ekonomski nezavisni.

Vukčević je, takođe, istakao da pokretanje sopstvenog biznisa nije rezervisano samo za one koji imaju genijalne ideje. Većina današnjih uspješnih preduzetnika svoje poslovanje zasniva na jednostavnim idejama koje su samo realizovane na drugačiji i uspješniji način. 

Cilj održanog edukativnog seminara jeste informisanje nezaposlenih visokoškolaca o proceduri osnivanja preduzeća, načinu apliciranja za kreditna sredstva kod IRF-a, kao i davanje prijedloga za održive biznis ideje, te je tim povodom Koordinator Službe za kredite i garancije, g-din Mirko Blečić, održao prezentaciju prisutnim visokoškolcima.

Podsjetićemo da je IRF u cilju intenziviranja aktivnosti posvećenih podsticaju preduzetništva, kao jednog od načina otvaranja novih radnih mjesta, u ovoj godini otvorio novu beskamatnu kreditnu liniju, koja je namijenjena svim nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji ZZZCG, a imaju fakultetsko obrazovanje i to po najpovoljnijim uslovima u regionu (iznos kredita do 50.000€, k.s.: 0%, rok povraćaja do 12 godina uključujući i grejs period u trajanju do 4 godine).

Nakon završenog seminara, predstavnici IRF-a i Opštine Pljevlja obišli su reprezentativne investitore sa područja te Opštine koji su ujedno i korisnici kreditnih sredstava IRF-a: „Dandi & Co“ DOO – jedini proizvođač kaiševa, torbi i novčanika u Crnoj Gori i preduzeće „Nana i Iva“ DOO – proizvodnja ručno tkanih, pletenih i vezenih proizvoda.

 

Send this to a friend