Ekonomija

Jasavić zahtijeva rješenje problema 35 radnika ulcinjske fabrike tepiha “Ultep”

Kako je saopšteno iz te partije, Jasavić je danas posjetila radnike u Vladimiru, koji su započeli štrajk zbog neisplaćenih zarada od 2001. godine. 

U razgovoru sa poslanicom Jasavić, radnici su kazali da zahtijevaju isplatu zarada i povezivanje radnog staža od 2008. godine kao i rješenje statusa fabrike i radnika.

Radnici su Jasavić dali na uvid i zahtjeve koje su uputili za pomoć u rješenju njihovog problema, ministarstvima finansija  i rada i socijalnog staranja, predsjedniku Opštine i Savezu sindikata Crne Gore, za koje još nemaju odgovor.

Jasavić je kazala da će uputiti zahtjeve nadležnim institucijama kako bi u što kraćem roku pronašli rješenje za pomoć radnicima Ultepa, koji s pravom traže isplatu zaostalih primanja i doprinosa i koji žele i dalje da rade.

“Ova vlast  treba da zna da u ovoj državi ima onih koji žele da rade i budu plaćeni za svoj rad, onih koji žele državu radnika, a ne socijalnih davanja” poručila je Jasavić. 

Stoga je, kako je naglasila, Vlada dužna iznaći rješenja za problem koje je sama izazvala svojom lošom višedecenijskom ekonomskom politikom, zbog koje ispaštaju radnici širom Crne Gore.

Send this to a friend