Ekonomija

Jovo Suđić: Niko nikada neće prodati Luku Kotor!

Prema njegovim riječima, lažna priča oko namjere DPS-a da proda Luku Kotor, pomognuta je od strane pripadnika pojedinih opozicionih političkuih partija pa čak i nekih koji čine koalicionu vlast u Kotoru.

“Zbog toga se priča proširila i u kotorskom parlamentu gdje se moglo čuti, kada je Luka Kotor u pitanju i namjera DPS-a, koji dovođenjem lojalnih kadrova želi da pripremi teren za privatizaciju jedne od najuspješnijih kompanija u Crnoj Gori. Odgovorno tvrdim da nikada niko iz DPS-a Kotor ili DPS-a Crne Gore nije govorio o prodaji Luke Kotor. To nije bio predmet razmišljanja ni lokalne uprave koja je samo tražila da Luka Kotor A.D. ispunjava svoje obaveze i posluje u skladu sa zakonom. Naravno da smo insistirali da se poštuje odluka Vlade o potpisivanju ugovora sa Lučkom upravom, kao regulatorom jer je to obaveza svih luka od nacionalnog značaja”, naglasio je Suđić.

Ističe da je napad pomenutih medija i političkih partija samo još jedan dokaz da je DPS zabrinula oponente čvrstim stavom da hrabro zakorači ka promjenama koje će donijeti boljitak i građanima Kotora a i Crne Gore.

“Luka Kotor A.D. će biti nosilac razvoja u punom kapacitetu, a Kotorani će ubrzo osjetiti benefite kompanija koja će raditi za njihov interes. U tom smislu ćemo, ako većinski akcionari uraditi sve da već iduće godine imamo podzemni prolaz ispod magistrae i tako rasteretimo saobraćajnu gužvu u jeku turističke sezone. Još su i druge brojne investicije na pomolu, od kojih ću pomenuti žičaru do San Đovanija, ali i neke druge infrastrukturne u kojma ce Luka Kotor A.D. imati svoje učešće. Insistirat ćemo i dalje na unapređenju saradnje sa kruzer kompanijama svjestkog glasa i istrrajati u nastojanju da omogućimo kvalitet usluga shodno evropskim i svjestkim standardima”, poručuje Suđić.

Send this to a friend