Ekonomija

Kako zaštititi dužnike

Liberalna partija predstavila je danas javnosti, ranije najavljeni,  prijedlog Zakona o zaštiti potrošača – korisnika finansijskih usluga. 

Predsjednik LP-a Andrija Popović je najavio da će prijedlog Zakona vrlo brzo ući u skupštinsku proceduru, najprije na matičnom odboru a zatim i na plenarnom zasijedanju, gdjee će, kako vjeruje, dobiti podršku svih poslaničkih klubova jer je ovo problem koje pogađa ogroman broj građana Crne Gore.

Predstavnica NVO Bankarski građanski ombudsman – Dejana Savićević, pozdravila je incijativu za usvajanje ovakvog Zakona koji rješava probleme na koje ova organizacija ukazuje godinama. 

“Ovaj zakon uspio bi da konačno reguliše kompletnu kategoriju potrošača-korisnika finansijskih usluga, korisnika kredita, lizinga, platnih i rivolving kartica i svih ostalih kategorija koje su zloupotrijebljene plasiranjem ogromnog broja kredita u posljednjoj deceniji”, saopšteno je nap res konferenciji.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Ovo je zivotni problem, nema
Ovo je zivotni problem, nema ovdje puno price. Ova oblast je skroz neregulisana i radi sta ko hoce, interes je in drzave i gradjana da se ovo sto prije sredi. A ako ima preko 50000 ojadjenih ljudi, onda je ovo hitno.

Vjera
Gost
Vjera

Hvala liberalima na ovoj
Hvala liberalima na ovoj inicijativi ali za mene je kasno,već kao zirant vraćam tuđi dug.

Anonimni
Gost
Anonimni

Veoma prosto ali to
Veoma prosto ali to kriminalna drzava nije htjela nego je saradjivala sa banditskim bankama.
Zabraniti bankama da koriste zirante pa nek daju pare kome hoce i neka dopisuju nule ako im se isplati.

Send this to a friend