Ekonomija

KAP-ovci se uzdaju u nove ministre

 

 

“Zbog kiše smo skratili protest”, rekao je za “Dan” predstavnik penzionera Zoran Vukotić.

Penzionerima je u utorak rečeno da nemaju dozvolu za proteste. Oni su uprkos tome protestovali u srijedu, četvrtak i petak. Rečeno im je i da će dobiti prekršajne prijave. Do sada im nijesu uručene.

“Sa protestima nastavljamo u utorak. Predali smo zahtjev za šetnju i okupljanje ispred Skupštine. Nadamo se da ćemo dobiti dozvolu, kao i prethodnih sedmica”, naveo je Vukotić.

Penzioneri traže isplatu 5,45 miliona eura za 420 bivših radnika koji su 2013. godine, nakon uvođenja stečaja, morali da napuste KAP. Nakon dvije godine borbe i protesta, Skupština je usvojila Zakon o isplati otpremnina za njih 420. Shodno zakonu, Vlada je opredijelila budžetom 5,45 miliona eura, međutim, neće da isplati radnike. Skupštini su nedavno poslali predlog da se zakon povuče, ili da se 5,45 miliona podijeli sa penzionerima još pet preduzeća.

Penzioneri protestuju od poslednje sedmice marta. Iako su i predsjednik države i sada bivši predsjednik Skupštine, kao i poslanici DPS-a, na njihovoj strani, Vlada neće da im isplati otpremnine.

 

 

Send this to a friend