Ekonomija

Kapovci se mirno razišli nakon 10 minuta, neće više blokirati bulevar

11:00 Radnici KAP-a šetaju preko pješačkog prelaza na raskrsnici na izlazu iz Podgorice prema Cetinju i Nikšiću. Saobraćaj je obustavljen.

11:07 – Formirane kolone vozila. Pojedini vozači okolnim trotoarima i puteljcima pokušavaju da nastave svoj put. Prema riječima izvještača CdM-a sa lica mjesta jedan vozač iz pravca Nikšića je pokušao da probije blokadu ali je intevencijom policije izbjegnut incident.

11:10 – Policija upozorila radnike da se raziđu i dala rok od pet minuta. Očekuje se akcija policije kao i u prethodnim slučajevima blokada.

 

11:15 – Radnici i dalje na pješačkom prelazu.  Policija izdala drugo upozorenje i pozvala predstavnika radnika, Nikolu Rakovića da odblokiraju saobraćaj. Radnici se povlače sami, poštujući odluku koja je donesena na jutrošnjem zboru da se nakon konačne naredbe policije sami raziđu i izbjegnu policijsku intervenciju. Kako su najavili, krenuće prema Skupšini da poslanicima opet prenesu svoje zahtjeve.

11:20 – Predstavnik radnika, Nikola Raković kazao je da će nastaviti da blokiraju saobraćajnice te da se nada da će “ovoj agoniji doći kraj“. Potvrdio je da više neće blokirati Bulevar,  jer je Upravni sud to zabranio. Najavio je da će u petak blokirati kružni tok na Zabjelu.

 

Send this to a friend