Ekonomija

Kavarić: Interkonektivni kabal sa Italijom podsticaj za sve investitore

Kako je saopšteno iz resora, na poziv predsjednika Istočnog odbora njemačke privrede Ekharda Cordesa i direktora Odbora Rainera Lindnera, pored Kavarića sastanku su prisustvovali i ministri i ambasadori zemalja regiona, predstavnici Evropske komisije, Ministarstva ekonomije i energetike Njemačke, kao i predstavnici kompanija Istočnog odbora njemačke privrede.

Kavarić je tom prilikom ocijenio da je Crna Gora veoma zainteresovana za učešce njemačkih investitora u Crnoj Gori, posebno u industriji.

„Imamo puno toga da ponudimo kroz projekte biznis zona, podsticaja za investiranje i poresku politiku, ne samo za velike projekte, već i za učešće malog i srednjeg biznisa u oblastima koje su prepoznate kao investicione prednosti, kao sto su energetika i infrastruktura“, istakao je on. 

Lindner je naveo da je ministarski sastanak,prilika da se definiše koji su to postojeći, ali i novi projekti i ideje koji imaju perspektivu i konkretna interesovanja njemačkih kompanija.

„Fokus je na projekte u infrastrukturi, energetici, održivom razvoju i podršci malom i srednjem biznisu“, kazao je on. 

Prema riječima ministra privrede Srbije Željka Sertić, značaj regionalnih projekata i zajedničkog nastupa prema finansijskim institucijama za projekte je od velikog značaja, ističući da je Srbija sprovela niz reformi na svom putu ka Evropskoj uniji.

 

Send this to a friend