Ekonomija

Kavarić na Investicionom forumu “Crna Gora-kapija ulaska na tržište istočne Evrope” u Italiji

Kako je najavljeno iz resora, prvog dana foruma Kavarić će u sjedištu Asocijacije industrijalaca provincije Breša, privrednicima članovima jedne od najuticajnijih predstavnika sistema italijanske Konfindustrije, predstaviti investicioni ambijent u Crnoj Gori.

“U Milanu će, drugog dana foruma, glavna tema biti promocija Crne Gore kao jedne od najkonkurentnijih investicionih destinacija. U sjedištu Asocijacije UCIME-sistemi za proizvodnju, koja predstavlja udruženje najvećih proizvođača opreme u Italiji, Kavarić će predstaviti potencijale Crne Gore za ulaganja i interes o uspostavljanju saradnje sa privrednicima, članovima UCIMU”, piše u saopštenju. 

Iz ministarstva su podsjetili da je Vlada Crne Gore nedavno usvojila Uredbu o podsticanju direktnih investicija i time značajno unaprijedila poslovni ambijent za potencijalne investitore iz različitih grana industrije. Jedni od najuticajnijih predstavnika sistema italijanske Konfindustrije, Asocijacija industrijalaca provincije Breša i Asocijacija UCIMUE su ovaj potez prepoznali kao izrazito veliku šansu za privrednike koji su njihovi članovi.

“Investicioni forum je prilika za promociju Crne Gore kao investicione destinacije sa posebnim naglaskom na obojene metale, tačnije aluminijum, drvoprerađivačku industriju i druge privredne grane od obostranog interesa. S obzirom na potencijale provincija Milana i Breše koje predstavljaju najznačajnije industrijske zone Italije, gdje su pozicionirani giganti iz oblasti industrije aluminijuma, automobilske i drvoprerađivačke industrije, sastanci i prezentacije će predstavljati višestruku šansu za uspostavljanje saradnje i eventualno pozicioniranje italijanskih investitora na teritoriju Crne Gore”, precizira se u saopštenju ministarstva ekonomije. 

 

Send this to a friend