Ekonomija

Ko treba da uđe u prostorije SSCG: Suprotne odluke Privrednog i Osnovnog suda

Podsjećamo, Ministarstvo rada i socijalnog staranja je 14. maja donijelo odluku da se umjesto Nikčevića za generalnog sekretara upiše Zarubica u Registar Sindikata. Ipak, dio Sindikata, na čelu sa Nikčevićem, još nije prihvatio tu odluku te ne želi da mu ustupi prostorije, pišu Dnevne novine.

Međutim, o tome ko treba da napusti iste nijesu se složila dva podgorička suda Privredni i Osnovni.

Naime, rješenjem Privrednog suda od 12.12.2014. godine odbijen je kao neosnovan prijedlog za određivanje privremene mjere kojom je traženo od granskih sindikata da se naloži Marku Nikčeviću, tadašnjem generalnom sekretaru SSCG i Savezu sindikata Crne Gore da uklone fizičko obezbjeđenje ispred prostorija SSCG i da im se zabrani vršenje svih radnji. Drugostepenim rješenjem ovog suda odbijen je i prigovor granskih sindikata kao neosnovan i potvrđeno je rješenje ovog suda I.br.949/14 od 12.12. 2014.

Slučaj je nakon toga prenijet na Osnovni sud, kada je Sindikat uprave i pravosuđa, na čijem je čelu Duško Zarubica, ponovo tužio Marka Nikčevića i SSCG i tražio da se obezbjeđenje ukloni. Iako je tužena strana ukazala na to da je tužba neblagovremena, rješenjem Osnovnog suda u Podgorici od 14.5.2015. godine odbacuje se prigovor SSCG i Marka Nikčevića iz Podgorice.

 

Send this to a friend