Ekonomija

Kostić: Izlazak iz krize će opredijeliti ekonomske mjere

“Mjere koje budemo donijeli u društveno ekonomskoj sferi, prje svega ekonomske pa i političke, umnogome će opredijeliti izlazak iz krize”, kazao je Kostić za Radio Televiziju Crne Gore, prenosi Mina.

On smatra da će kriza proći onda kada se bude prestala percipirati kao krizu, te kada je doživimo kao šansu i mogućnost da se stvari unaprijede i poprave. 

“Velikoj većini nije jasno da pozitivan ishod nije i nužan ishod. Naša sjutrašnjica će zavisiti od onoga što budemo uradili danas. U globalizovano ekonomiji mnogo stvari ne zavisi od vas nego ste samo u situaciji da se prilagođavate. Oni koji to rade dobro oni su i uspješni”, rekao je Kostić.

Predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Aleksandar Damjanović, kazao je da nikada nije bio jeftiniji novac na tržištu, a da Crna Gora do njega ne može da dođe.

“Nikada veća dostupnost investicija, a Crna Gora veoma teško dolazi do njih. Nikada liberalnija ekonomska dešavanja u regionu i šire, a Crna Gora nije spremna da iskoristi svoju poziciju”, kazao je Damjanović.

On je zaključio da je kriza samo izgovor za nesprovođenje radikalnih mjera ekonomske politike

Send this to a friend